To je to što me zanima!

Ubio ženu u autu, to je 15. slučaj femicida u BiH ove godine

Novi slučaj femicida zabilježen je samo dan nakon što je u nedjelju okupljanjima u različitim dijelovima BiH obilježena godišnjica ubojstva Nizame Hećimović
Vidi originalni članak

Novi slučaj femicida u Bosni i Hercegovini potvrđen je u ponedjeljak nakon što je policija očevidom utvrdila kako je 38-godišnji muškarac ubio ženu pa potom pokušao počiniti samoubojstvo. Zločin se dogodio u mjestu Šipovu u sjeverozapadnom dijelu BiH a policija Republike Srpske je utvrdila kako je muškarac u automobilu najprije ubio ženu a potom pokušao samoubojstvo. Pronađen je u teškom stanju i prevezen u bolnicu dok istražitelji pokušavaju utvrditi sve okolnosti ove tragedije.

"O svemu će se oglasiti dežurni tužitelj koji je na terenu", kazala je glasnogovornica policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin.

NE PAMTE OVAKVU TRAGEDIJU Bjelovar u šoku nakon femicida: 'Molila ga je za život, dozivala je susjede za pomoć. Izbo ju je'

Lokalni su mediji prenijeli kako je ubojica Nikola Cumbo bio u izvanbračnoj vezi s ubijenom Anđelkom M. (34) a zajednički su imali dvoje malodobne djece.

Ubojica je navodno ranije kažnjavan zbog obiteljskog nasilja.

Novi slučaj femicida zabilježen je samo dan nakon što je u nedjelju okupljanjima u različitim dijelovima BiH obilježena godišnjica ubojstva Nizame Hećimović koju je u Gradačcu brutalno pogubio Nermin Sulejmanović a potom i sam počinio samoubojstvo.

Ubojica je zlostavljanje i ubojstvo Hećimović uživo prenosio na društvenoj mreži pa je taj zločin dodatno traumatizirao javnost.

KOMENTIRA: BOJANA MRVOŠ PAVIĆ Femicid nije obično ubojstvo, motivirano je diskriminacijom

Unatoč burnim reagiranjima, osudama i zahtjevima da se slučajevi femicida oštrije kažnjavaju i poduzmu mjere kojima bi se ugrožene žene učinkovito zaštitile od nasilnih partnera, nakon ubojstva Nizame Hećimović u BiH je na sličan način u proteklih godinu dana ubijeno još 13 žena.

Čak devet tih žena ubili su njihovi muževi a i u ostalim slučajevima ubojice su bile osobe koje su poznavale svoje žrtve ili su s njima bile u emotivnoj vezi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • F 31.7 12.08.2024.

    Straight bijeli muškarci su postali ugrožena vrsta. Svi ostali imaju posebnu povlaštenu klasu ubojstava, jedino od nas nekog kad ubiju onda je to obično ubojstvo. Izmislili tzv. hate crime, zločini motivirani mržnjom. A kako se to dokazuje da je ubojstvo neke žene motivirano mržnjom ili diskriminacijom, a ne pohlepom ili ljubomorom?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare