To je to što me zanima!

Novi problemi s CEZIH-om su potencijalno opasni za pacijente

KoHOM apelira na zdravstvenu administraciju da žurno omogući i uspostavi siguran informacijski sustav preko kojeg obiteljski liječnici mogu sigurno raditi svoj posao
Vidi originalni članak

Centralni zdravstveni informacijski sustav Republike Hrvatske - CEZIH zadnjih mjeseci učestalo prekida s radom, što pravi ogromne teškoće ponajprije pacijentima, a onda i zdravstvenom osoblju, priopćila je danas Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

Članovi Koordinacije hrvatske obiteljske medicine, KoHOM-a, iz cijele Hrvatske prijavili su nove velike ozbiljne teškoće u sustavu CEZIH. Događa se tako da je CEZIH zamijenio osobne podatke pacijenata, pa se u kartonu jednog pacijenta otvara nalaz drugog pacijenta, objavio je KoHOM.

Liječnici ne mogu više vidjeti popis svojih pacijenata, pacijenti se vode kao da nemaju svog obiteljskog liječnika iako imaju, liječnicima se kao pacijenti pojavljuju oni koji to nisu, stoji u priopćenju.

- Osim što je na taj način nemoguće raditi, KoHOM upozorava da je ovakva situacija potencijalna opasnost za to da se dogodi greška u liječenju. Naime, već pola milijuna hrvatskih pacijenata nema svog obiteljskog liječnika, odnosno liječnika koji ih poznaje, te je velika opasnost da se u ordinacijama u kojima se izmjenjuju liječnici - dogodi pogreška - objavio je KoHOM.

KoHOM apelira na zdravstvenu administraciju da žurno omogući i uspostavi siguran informacijski sustav preko kojeg obiteljski liječnici mogu sigurno raditi svoj posao, a pacijenti na vrijeme dobiti liječenje po pravilima struke, zaključuje se u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • osobno 05.10.2024.

    To je ...NE TEMA...TEMA je da AP sa 300 miliona eura financira rat a još bi i našu mladost poslao u rat...💩🥴😵‍💫😡

  • herr torro 05.10.2024.

    To vođo samo naprijed,cvrsta ruka nam treba🙉🤔😂🤯

  • Car.Mrgud 05.10.2024.

    Ovo je zadatak za vilijevog frenda, vlasnika Obrta za cvjećarstvo, lončarstvo, peradarstvo i informatiku, autore superuspješne platforme e cijepi se, povoljno plaćene svega pol milje eura...vili bira samo najbolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare