To je to što me zanima!

Novi paket poreznih izmjena i obrisi stambene politike: Osam stvari će država dati, ali i uzeti

Porez na nekretnine nije savršen i vjerojatno je tek prijelazni oblik. Sve nove izmjene pokušaj su države da poveća ponudu za najam i kupnju kako bi cijene onima koji kupuju stan za život bile niže
Vidi originalni članak

Vlada će sljedeći tjedan napokon predstaviti detalje poreznih izmjena koje će vrijediti od sljedeće godine koji se najviše odnose na tržište nekretnina, te u manjem dijelu na oporezovanje plaća. Ali mimo tih izmjena se završava strategija i program stambene politike koja bi se trebala početi primjenjivati također od sljedeće godine. I zato te dvije stvari treba gledati zajedno. Vladin cilj s oba paketa je primarno povećati broj nekretnina koje se prodaju ili dugoročno iznajmljuju na tržištu kako bi tako pokušali srušiti cijene. Drugi je napraviti iskorak, odnosno prvi, početni korak ka jačem oporezovanju imovine naspram plaća. Ispunjenje oba cilja će zavisiti od provedbe, ali je činjenica da nas od sljedeće godine čekaju novi modeli, porezi, ali subvencije.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 23

  • dahvaul 15.09.2024.

    Kaj meljete to već godinama radite a mi ko stoka pušimo .Prije izbora nam bacite mrvice malo nam titrate a onda poslije po leđima.Da smo pametni kaj nismo lijepo bi trebali kad nas počnete gaziti tražiti nove izbore .Pa da se svaki put riješimo takvih kaj uzimaju bi se isfiltrirali političari koji rade za naroda a ne protiv njega.

  • komentatorX021 15.09.2024.

    "Država će subvencionirati i najam, odnosno razliku između izračunate priuštive cijene i prosjeka tržišne. Kako ne bi tom mjerom digli sve cijene najma, u taj program će moći ući samo vlasnici koji dvije godine imaju stan praznim ili ga kratkoročno iznajmljuju." Dakle, sve one koji su do sada iznajmljivali na crno će nagraditi, a one koji su uredno prijavljivali najam i plaćali poreze će kazniti.

  • BROKRO 15.09.2024.

    porez na nekretnine ima svugdije u EU , problem je kod nas sasvim drugi ,Drzava treba novac vratiti u Drzavni proracun iz tih razloga sto se u toku gradnje zataskalo naj manje 30% radom na crnjaka prevarom i prepisivanjem troskova sa jednog obijekta na drugi ili nepostojecih obijekata sve smo to vec imali pa tako da ne branim Drzavu ali brate kod nas se sve odvija sa naj manje 30% prevarom Drzave!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare