To je to što me zanima!

Novi ministar demografije je teolog, bivši HDZ-ovac: Šipić se protivio Istanbulskoj konvenciji

Iz HDZ-a je izašao svega dva mjeseca prije lokalnih izbora 2021. godine što mu neki nisu zaboravili
Vidi originalni članak

Rođeni Sinjan, Ivan Šipić iz redova Domovinskog pokreta novi je ministar demografije i useljeništva. Njegovo ime nije nepoznato javnosti. Bio je zastupnik u 9. sazivu Hrvatskoga sabora od 2016. do 2020. godine kao član HDZ-a. Nakon toga je bio i gradonačelnik Trilja.

NOVI SASTAV VLADE VIDEO Penava otkrio tko su novi ministri iz redova Domovinskog pokreta. Radić nije među njima

No iz HDZ-a je odlučio izaći 2021. godine i to samo dva mjeseca uoči lokalnih izbora te godine. Tu činjenicu u HDZ-u mu nisu zaboravili. Tada se pričalo kako su njegovom izlasku iz stranke prethodili loši odnosi s tamošnjim županijskim šefom i političkim tajnikom Antom Sanaderom.

Šipić je u fokus javnosti dospio i kao protivnik Istanbulske konvencije, što su mu zamjerali mnogi iz vrha stranke, a nisu bili blagonakloni ni prema činjenici da je Šipić, u vrijeme unutarstranačkih izbora, kada se biralo novo vodstvo stranke, dozvolio takozvanoj "HDZ-ovoj opciji za promjene", Miri Kovaču, Davoru Stieru, Milijanu Brkiću, Ivanu Penavi i Tomislavu Tolušiću da se predstave u Trilju.

Dio HDZ-ovih organizacija u to vrijeme nije htio ugošćavati Plenkovićevu 'protivničku ekipu'. Šipić je zbog toga kod Sanadera zaradio crveni karton, odnosno odlučili su ga maknuti. - Uz kršenje Statuta i upisivanja novih članova izvan procedure, Šipića je smijenio s te pozicije - pričali su tada u stranci.

Na nedavnim parlamentarnim izborima bio je kandidat Domovinskog pokreta u 9. izbornoj jedinici, što mu je naposlijetku mjesec dana kasnije donijelo ministarsku fotelju. 

TKO JE NOVI MINISTAR? Šušnjar će voditi gospodarstvo: Mario Radić ovom imućnome odvjetniku maksimalno vjeruje

-  Na svome političkome putu uvijek sam bio dosljedan i borio se za one prave, demokršćanske, obiteljske, tradicionalne i suverenističke vrijednosti, a to ću činiti i dalje. Cetinski kraj, i prije svega moj grad Trilj, uvijek su mi bili na prvome mjestu o čemu svjedoči i čitav niz infrastrukturnih projekata koji su u Trilju pokrenuti i većina i dovršeni u mojim gradonačelničkim mandatima. Glavni problem s kojim se danas susrećemo je demografski slom čiji je najveći uzrok iseljavanje naših mladih, a jedan od glavnih uzroka iseljavanja je korupcija i pogodovanje - poručio je uoči izbora te dodao: "Moramo graditi budućnost u kojoj naša djeca neće biti ONO, državu u kojoj nema mjesta za rodne ideologije, državu u kojoj će korupcija kao glavni uzrok iseljavanja biti iskorijenjena i državu u čiji sustav će opet vjerovati naši mladi. Pronatalitetna i povratnička politika bit će u fokusu djelovanja stranke Domovinskoga pokreta te ćemo inzistirati na donošenju dugoročne populacijske politike koja bi obvezivala sve nositelje vlasti na dugi rok."

 

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • tic_tac 17.05.2024.

    ima tri rečenice koje non stop vrti i to mu je doseg. Gledala Otvoreno lik je malo zesci debos.

  • Ante Portas 16.05.2024.

    Ako nemas bar 5 djece, ne mozes biti demograf.

  • Morana2907 16.05.2024.

    Nevjerojatno koliko primitivnih i prostačkih komentara na jednom mjestu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare