To je to što me zanima!

Rusija opet žestoko udarila po Ukrajini: Poslali 100 raketa i dronova, ozlijeđeno je 20 ljudi

"Danas ujutro Rusi su izveli još jedan udar na ukrajinska energetska postrojenja. Od ožujka to je već šesti masovni, složeni raketni i bespilotni napad na civilnu energetsku infrastrukturu", priopćio je Ukrenergo.
Vidi originalni članak

Rusija je u subotu pokrenula veliki napad projektilima i bespilotnim letjelicama, oštetivši energetske objekte u pet regija diljem Ukrajine, rekli su dužnosnici. Ukrajinski nacionalni operater mreže Ukrenergo objavio je da su u napadu oštećeni energetski objekti u istočnom Donecku, jugoistočnom Zaporožju i Dnjepropetrovsku, središnjoj regiji Kirovohrad i regiji Ivano-Frankivsk na zapadu.

POGLEDAJTE VIDEO: Ruski napad na Harkiv u petak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Danas ujutro Rusi su izveli još jedan udar na ukrajinska energetska postrojenja. Od ožujka to je već šesti masovni, složeni raketni i bespilotni napad na civilnu energetsku infrastrukturu", priopćio je Ukrenergo.

Kako javlja Kyiv Independent, u ovoj seriji napada ozlijeđeno je najmanje 20 ljudi, među njima ima i djece...

DRAMA OKO 'ROYAL ROMANCEA' Petorica Čečena u Trogiru htjeli zauzeti jahtu Putinova kuma, opkolili ih naoružani specijalci

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je 35 od 53 ruske rakete i 46 od 47 ruskih dronova, rekao je zapovjednik zračnih snaga.

Od ožujka, Rusija je pojačala svoja bombardiranja ukrajinske elektroenergetske infrastrukture, onesposobivši većinu proizvodnje termo i hidroelektrana, uzrokujući nestanke struje i gurajući uvoz električne energije na rekordne razine.

PRIOPĆENJE IZ BERLINA Njemačka je odlučila: Ukrajina smije koristiti njezino oružje protiv vojnih ciljeva u Rusiji

DTEK, najveća ukrajinska privatna tvrtka za proizvodnju energije, rekla je da su tijekom napada njezine dvije termoelektrane pogođene i da je oprema "ozbiljno oštećena".

'NAJGORI SCENARIJ' Medvedev: 'Ruske nuklearne prijetnje nisu blef, a sukob sa Zapadom bio bi sveopći rat'

Regionalni dužnosnici izvijestili su da vatrogasci gase požare na nekoliko mjesta nakon udara. Zasad nema izvješća o žrtvama.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • svirač,gnjurcem 01.06.2024.

    Taj rad.

  • Aviano1999 01.06.2024.

    “Ruski svet” i “srpski svet” su dva gotovo ista projekta izgrađena na frustracijama Rusa zbog gubitka utjecaja i raspada Sovjetskog saveza, odnosno Srba zbog raspada Jugoslavije. Proruski narativ je veoma dugo dominantan u Srbiji, zbog čega su proruski skupovi i širenje ruske ratne propagande kroz medije sasvim očekivani.

  • billi Galeb 01.06.2024.

    Sa čime je prouzročena tolika šteta ako su oborili 35 od 53 rakete i 46 od 47 dronova. Mislim da se nas opako laze i veličaju uspjesi nemoçne ukraine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare