To je to što me zanima!

Nova opasnost od salmonele: Povlače i pureće hamburgere

Postoji osnovana sumnja da proizvod "Pureći hamburger s ružmarinom" sadrži bakteriju Salmonele te se zbog toga povlači s tržišta. U tijeku su mikrobiološke pretrage
Vidi originalni članak

Prema informaciji zaprimljenoj dana 19.11.2016. od strane veterinarske inspekcije, postoji osnovana sumnja da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom, LOT broja L 05172876, bar koda 8008110001421, roka valjanosti do 22.11.2016. godine, proizvođača AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija, sadrži bakteriju Salmonella spp. Predmetni proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) br. 2073/2005 od 15. studenoga 2005. o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video  


U tijeku su mikrobiološke pretrage u svrhu tipizacije bakterije u Veterinarskom zavodu u Rijeci. Rezultati nalaza očekuju se sutra.  U priopćenju stoji da se obavještavaju svi trgovački lanci da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF (rasff-croatia@mps.hr).
 
Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.
 
Dodatni podaci o proizvodu:
Proizvođač: AIA S.P.A. P., odobrenog broja IT 04 M CE, Le Apollinare Veronesi, 1 – 37036 S Martino B.A. (VR), Italija,
Stavlja na tržište: PLODINE d.d, Ružićeva 29, Rijeka
Zemlja podrijetla: Italija

Idi na 24sata

Komentari 213

  • belizagrebgrad 20.11.2016.

    Bit če dobro tek kad počnu povlačit ovakve novine sa kioska.

  • brko1 20.11.2016.

    Zato jedite jadransku srdelu po 10 kn/kg i sve će biti ok.

  • KrBoy93 20.11.2016.

    sve su to gluposti...prošli tjedan piletina, neki dan poriluk, jucer sir...i ZAMISLI sve zaraženo je uvozno a sve "hrvatsko" zdravo. moš mislit. "našim" proizvođačima ne paše strana konkurecija jer su skoro 50% jeftiniji stranci. Nemogu nas više gulit pa sad silom moraju istjerat to sa našeg tržišta kako bi nas i dalje mogli pelješit za proizvode iste kvalitete kao i ovi uvozni samo za 50% skuplju cijenu. Pa Italija, Mađarska, Poljska sve su to članice EU. Kao i mi. Znači ista pravila, isti certifikati, isti uzgoj. Sve ISTO. Ovo naše i hrvatsko sam stavio pod navodnike zato jer ni Vindija odnosno Cekin nije 100% nase vlasnistvo. Vlasnici su slovenci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare