To je to što me zanima!

Nošenje maski bi uskoro mogao postati osobni izbor u Engleskoj

Premijer Johnson se nadao da će moći ukinuti restrikcije u lipnju, ali broj slučaja zaraze covidom je narastao zbog zaraznog delta soja.
Vidi originalni članak

Nošenje maski bi uskoro u Velikoj Britaniji mogao postati osobni izbor, javlja Reuters. Tajnik za stanovanje i urbani razvoj, Robert Jenrick rekao je da će podaci pokazati mogu li se neke restrikcije maknuti ovaj mjesec, naglašavajući da ti podaci izgledaju vrlo pozitivno:

- Bit će to drugačiji period kada ćemo kao privatni građani sami procjenjivati te stvari, bez da vlada nalaže što da radimo.

Restrikcije bi trebali ukinuti 19. srpnja, a premijer Boris Johnson će iznijeti detalje o zadnjoj etapi popuštanja u Engleskoj.

Jenricka su pitali hoće li i on prestati nositi masku ako će biti dopušteno:

- Hoću. Baš i ne želim nositi masku, mislim da malo ljudi to voli, ali uskoro idemo u fazu gdje će ta odluka biti osobni izbor.

Premijer Johnson se nadao da će moći ukinuti restrikcije u lipnju, ali broj slučaja zaraze covidom je narastao zbog zaraznog delta soja. Prošli tjedan je rekao da, iako je program cijepljenja prekinuo povezanost infekcije i smrti, neće će mjere morati ostati do 19. srpnja.

Robert Jendrick je danas rekao da podaci izgledaju "jako pozitivno". Dodao je kako se čini da će sad moći krenuti naprijed prema popustljivijem režimu i odmaknuti se od restrikcija koje su svima teško pale.

Naglasio je kako moraju osigurati da se svaka odrasla osoba dva put cijepi jer će to držati virus pod kontrolom kad dođu jesen i zima.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Origano 05.07.2021.

    Moj osobni izbor je da ne nosim masku i da se ne cjepim.

  • 05.07.2021.

    e sad znam što znači....praviti se Englez

  • gonisee 04.07.2021.

    Nije cijepivo smanjilo broj smrtnosti, smrtnosti nije ni bilo. pogledajte Portugal koji je radio obdukcije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare