To je to što me zanima!

Njemački sud odlučio: Tajne službe smiju pratiti AfD zbog ekstremistističkog djelovanja

Viši upravni sud je također objasnio kako stupnjevanje AfD-a kao moguće ekstremističke organizacije ne znači u isto vrijeme da se zaista radi o ekstremističkoj organizaciji
Vidi originalni članak

Ured za zaštitu ustavnog poretka i dalje smije stranku Alternativa za Njemačku (AfD) voditi kao organizaciju pod sumnjom zbog ekstremističkog djelovanja, odlučio je Viši upravni sud u Muensteru u ponedjeljak. - Prema uvjerenju sudskog vijeća postoje dovoljni  dokazi da stranka djeluje protiv dostojanstva određenih grupa građana i protiv načela demokracije - stoji u obrazloženju presude.

U obrazloženju se nadalje navodi kako „dobar dio AfD-a“ teži tomu da građanima migrantskog porijekla dodijeli pravno niži status. Viši upravni sud je također objasnio kako stupnjevanje AfD-a kao moguće ekstremističke organizacije ne znači u isto vrijeme da se zaista radi o ekstremističkoj organizaciji. Današnjom presudom je odbijena tužba AfD-a, koji se žalio na postavljanje ove stranke na listu organizacija koje se sumnjiči za ekstremističke i protuustavne ciljeve.

REZULTATI STUDIJE: Mladi birači u Njemačkoj su nezadovoljni, okreću se desnici DALI IZJAVU Njemački biskupi: Trebamo se suprotstaviti ekstremno desnom nacionalizmu i stranci AfD

Postavljanje na ovu listu znači da Ured za zaštitu ustavnog poretka, odnosno domaća tajna služba, može svojim metodama pratiti AfD, što uključuje praćenje i prisluškivanje pojedinih članova, kako bi se utvrdilo postoje li razlozi za obilježavanje stranke kao ekstremističke. To se već dogodilo s pojedinim ograncima AfD-a, kao i stranačkoj omladinskoj organizaciji, što omogućava još snažnije mjere praćenja. AfD je najavio da će protiv ove odluke suda u Muensteru ići u postupak revizije rekavši kako sud nije uzeo u obzir dokazni materijal koji je stranka pribavila.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser (Socijaldemokratska stranka Njemačke) odbacila je optužbe AfD-a po kojima Ured za zaštitu ustavnog poretka nije politički nepristran. - Ured za zaštitu ustavnog poretka ima jasnu zadaću, a to je borba protiv ekstremizma i pritom djeluje potpuno samostalno - rekla je Faeser.

Bjoern Hoecke Jedan od čelnika AfD-a završio na sudu zbog nacističke parole DOBIO 59,4% GLASOVA Krajnji desničar i kandidat AfD-a pobijedio na izborima u malome gradu na istoku Njemačke

Presuda je donesena usred priprema za izbore za Europski parlament u lipnju te za izbore u Brandenburgu, Saskoj i Tirinškoj u rujnu, gdje AfD uživa veliku podršku unatoč činjenici da su ogranci ove stranke u Saskoj i Tirinškoj od Ureda za zaštitu ustavnog poretka označeni kao „dokazano ekstremističke“ organizacije i pod stalnom su prismotrom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mjerilo091 13.05.2024.

    Cim si protiv sistema nad koji cionisti imaju apsolutnu vlast odmah si ekstreman

Komentiraj...
Vidi sve komentare