To je to što me zanima!

Njemačka uvodi kontrole na svim kopnenim granicama

Berlin je prošle godine najavio strože kontrole na svojim kopnenim granicama s Poljskom, Češkom i Švicarskom kao odgovor na naglo povećanje broja zahtjeva za azilom
Vidi originalni članak

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser će u ponedjeljak najaviti privremene granične kontrole na svim kopnenim granicama zemlje kako bi se obuzdale neregularne migracije i zaštitilo javnost od islamističkog ekstremizma, rekao je izvor iz vlade za Reuters.

Faeser, koja će u 16.30 održati tiskovnu konferenciju o paketu sigurnosnih mjera, o planovima će obavijestiti Europsku komisiju, rekao je izvor.

Njemačka vlada je konzultirala glavnu oporbenu stranku, Kršćansko-demokratsku uniju (CDU) o načinima za suzbijanje migracija nakon smrtonosnog napada nožem, koji je prošlog mjeseca u gradu Solingenu izveo tražitelj azila sirijskog porijeklo. 

KRVAVI NAPAD NA FESTIVALU Scholz najavio strožu kontrolu nošenja oružja nakon napada u Solingenu: 'To je bio terorizam'

Protuimigrantska stranka Alternativa za Njemačku (AfD) je prošlog tjedna pobijedila na izborima u saveznoj pokrajini Tiringiji, a u Saskoj je završila na drugom mjestu.

Socijaldemokrati ministrice Faeser se suočavaju s izborima u Brandenburgu za dva tjedna, gdje stranka vlada u koaliciji sa Zelenima i demokršćanima.

Njemačka ima 3700 kilometara dugu granicu s Danskom, Nizozemskom, Belgijom, Luksemburgom, Francuskom, Švicarskom, Austrijom, Češkom i Poljskom.

Berlin je prošle godine najavio strože kontrole na svojim kopnenim granicama s Poljskom, Češkom i Švicarskom kao odgovor na naglo povećanje broja zahtjeva za azilom.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • BROKRO 10.09.2024.

    da ste to napravili prije deset godina stvar bi bila drugacija , a ovako je vec kasno oni su vam vec tu i sada je kasno zahvalite mami Märkel ona je vikala iz svog glasa dodite !!

  • i kaj sad 09.09.2024.

    pa kaj ih nisu njemci zvali da dodju!… angela merkel im je ljpo porucila da dodju u europu i eto ih tu su…

  • Nabocana do bola 09.09.2024.

    znaci nasi nece vise moc vuc pune gepeke rakije kobasica kulena iz pivca i prodavat svabama pod domace aj dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare