To je to što me zanima!

Njemačka razmatra sporazum o plinskoj solidarnosti kako ne bi došlo do ekstremne nestašice

Nastojanja za sklapanje trostranog sporazuma potvrdio je glasnogovornik ministarstva, rekavši da je ministar Robert Habeck o tome na forumu u Davosu razgovarao s predstavnicima švicarske vlade
Vidi originalni članak

Njemačka razmatra sklapanje sporazuma o plinskoj solidarnosti s Italijom i Švicarskom, kako bi ojačala uzajamnu potporu u slučaju ekstremne nestašice plina, priopćilo je njemačko ministarstvo gospodarstva.

Nastojanja za sklapanje trostranog sporazuma potvrdio je glasnogovornik ministarstva, rekavši da je ministar Robert Habeck o tome na forumu u Davosu razgovarao s predstavnicima švicarske vlade.

JOŠ NEMA KOMENTARA Njemačka je Poljskoj isporučila manje plina, a svoje isporuke smanjio je i ruski Gazprom

Sporazum ima za cilj zaštititi posebno ranjive skupine kupaca kao što su kućanstva i socijalne ustanove, u slučaju nestašice plina.

Nakon što je Rusija oštro smanjila izvoz plina u najveće europsko gospodarstvo, Njemačka je već sklopila takve sporazume s Danskom, Češkom i Austrijom, s ciljem izbjegavanja panike ako dođe do krize opskrbe.

DOBRO JE ZNATI 7 savjeta za uštedu: Zatvorite dimnjake koje ne koristite i spustite rolete za više topline

Međutim, Berlin se suočava s poteškoćama u uvjeravanju europskih partnera da potpišu te sporazume. Pored toga, list Die Welt ističe i probleme oko naknade koju bi država morala platiti njemačkim tvrtkama za eksproprijaciju njihova plina, koji bi bio ustupljen partnerskim zemljama.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MarioMarca 21.01.2023.

    Nebrinite se ima India i Saudici Ruskog plina kupice ce ga oni pa ce nam prodat po 5 puta vecoj cjeni

  • vilim1234 20.01.2023.

    Ursula,Mihael i ostala kamarila pripremite se za obracun s vlastitim narodima

  • Usora1 20.01.2023.

    prelivanje iz supljeg u prazno. a gdje je plinska solidarnost velikog brata? dere li vas dere a vi se ubiste od srece sto ste neovisni od rusa. ispostavlja se da se njemacko blagostanje temeljilo na germanskoj radinosti i jeftinim energentima, hrani i rudnim sirovinama, bojim se da vam radinost nece puno pomoci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare