To je to što me zanima!

Nisu trebali umrijeti: Italija se oprašta od svih žrtava

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Meteorolog Gianpaolo Giuliani koji je predvidio potres u Italiji ispričao nam je da spava u autu, a obitelj je poslao izvan regije. Misli da nije gotovo
Vidi originalni članak

Spavam u autu i čuvam roditelje svoje supruge. Stari su i nisu imali snage otići iz grada. Smjestio sam ih u šator pored svog auta, rekao je meteorološki tehničar Gianpaolo Giuliani (62), koji je potrese u Italiji predvidio prije mjesec dana. Suprugu i petero djece poslao je rodbini na sjever Italije.
- Proglasili su me amaterom jer se moja istraživanja temelje na eksperimentu. Svojim rukama sam napravio detektor koji predviđa potrese. Pokušao sam objasniti znanstvenicima kako uređaj funkcionira i do kakvih sam otkrića došao, a oni su ustanovili da sam imbecil - ogorčen je Giuliani. Njegov detektor počinje od šest do 24 sata prije potresa pokazivati povećanu koncentraciju kemijskog elementa radona u zraku. Kroz brojne projekte na kojima je radio od 2002., Giuliani je zaključio da je radon očiti pokazatelj približavanja potresa.
- Povrijedili su me i ponizili. Mogao sam spasiti mnoge, a oni su na brzinu zaključili da sam idiot - razočaran je Giuliani kojeg su početkom ožujka priveli zbog širenja panike. Dok njegov detektor pokazuje da Italiju čeka još puno potresa, stanovnici L’Aquile počeli su se opraštati od svojih najmilijih. Prve od 287 žrtava sahranili su u srijedu. Nacionalna komemoracija za žrtve potresa je danas, kao i nacionalni dan žalosti. Talijanski nogometni reprezentativci 6. lipnja odigrat će humanitarnu utakmicu za žrtve.

STARICA (98) HEKLALA ČEKAJUĆI SPAS
U utorak navečer, među zadnjim spašenima, izvukli su Mariju D’Antuono (98). Starica je 30 sati ležala pod ruševinama svoje kuće, a čekajući da je spase je heklala! Prije no što su je prevezli u bolnicu, starica je tražila češalj da uredi frizuru.


TRAŽIT ĆE DA VLADA FINANCIRA NJEGOV PROJEKT

Giuliani će tražiti od talijanske vlade i Nacionalnog znanstvenog instituta da financijski podupru nastavak istraživanja na detektoru za potrese. Nada se kako mu sada vjeruju.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • rori 10.04.2009.

    žalosno i pomalo bizarno da Giulianu nitko nije vjerovao, čak su ga htjeli zatvoriti radi širenja panike, ova tragedija bila bi puno manja da su čovjeka poslušali, a sad im kažu neka to shvate kao kampiranje, e vala gori su od ovih naših....

  • freedom call 10.04.2009.

    :(

  • Bara123 09.04.2009.

    Mogli su se spasiti mnogi zivoti ....Svima Vam Laka Zemlja :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare