To je to što me zanima!

Nikolina Brnjac izabrana za potpredsjednicu Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran

Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran jedino je izaslanstvo Europskog parlamenta kojim po službenoj dužnosti predsjeda predsjednica Parlamenta Roberta Metsola
Vidi originalni članak

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac izabrana je ispred Europskog parlamenta za potpredsjednicu Odbora za gospodarstvo i financije, socijalna pitanja i obrazovanje u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran, priopćio je ured zastupnice u petak. Unija za Mediteran međuvladina je skupština osnovana radi jačanja multilateralne suradnje, uključivog razvoja i stabilnosti u sredozemnoj regiji.

IDU U EU PARLAMENT Gordan Bosanac, Davor Ivo Stier, Nikolina Brnjac i Stephen Nikola Bartulica dali ostavke

- Naš zajednički cilj je unapređenje gospodarskog i socijalnog razvoja u regiji Mediterana kroz jačanje suradnje između europskih i mediteranskih zemalja. Gospodarski rast, društvena kohezija i obrazovanje ključni su za stabilnost i prosperitet cijele regije, a ja ću se truditi osigurati da se ti prioriteti snažno zastupaju. U svjetlu trenutne osjetljive situacije koja je eskalirala na Bliskom istoku, odnosi Europske unije sa zemljama ove regije postaju još važniji - rekla je Brnjac.

'RIJEČ JE O NAŠOJ BUDUĆNOSTI' Stranke centra u EP-u podržale Draghijevo izvješće o europskoj konkurentnosti: Stigle i kritike

- Izuzetna mi je čast što su me moji kolege izabrali da kao potpredsjednica Odbora za gospodarstvo predstavljam Europski parlament u sklopu Parlamentarne skupštine Unije za Mediteran. Mediteran je geopolitički i ekonomski izuzetno važan jer povezuje tri kontinenta – Europu, Afriku i Aziju, uključuje 20 priobalnih država te pokriva područje na kojem živi preko pola milijarde stanovnika. Europsku uniju, mediteransku regiju i zemlje južnog susjedstva ujedinjuju mnoge zajedničke težnje, izazovi i perspektive - istaknula je HDZ-ova eurozastupnica.

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Za EU parlament zainteresirani su samo oni koji žele fotelje

Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran jedino je izaslanstvo Europskog parlamenta kojim po službenoj dužnosti predsjeda predsjednica Parlamenta Roberta Metsola, pa će zastupnica Brnjac raditi u bliskoj suradnji s njom.

- Uz to, uvjerena sam da ćemo s Dubravkom Šuicom, budućom povjerenicom za Sredozemlje, ostvariti uspješnu suradnju na svim pitanjima koja se tiču ove strateški važne regije, kako za Hrvatsku, tako i za Europsku uniju - zaključila je zastupnica Brnjac, navodi se u priopćenju. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare