To je to što me zanima!

Nije ga spomenuo imenom, ali Zelenski je opleo po Orbanu: 'Tko odlazi u prijestolnicu rata?'

EU i NATO također mogu rješavati sva svoja pitanja bez te jedne osobe, kazao je Zelenski na samitu europskih čelnika, aludirajući pritom na nedavni Orbanov posjet Rusiji
Vidi originalni članak

Na samitu europskih čelnika koji se održava u Londonu u palači Blenheim govorio je i ukrajinski predsjendik Volodimir Zelenski. On je u svom govoru pozvao na jedinstvo i hrabrost, a oštro je odbio bilo kakvu pomisao na mirovne pregovore koji bi se dogovarali iza leđa Kijevu. Time aludirao na nedavni posjet Viktora Orbana Rusiji gdje se sastao s Vladimirom Putinom na što su oštro reagirali europski lideri.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Orban je svoj posjet Rusiji proglasio mirovnom misijom, a prije sastanka s Putinom posjetio je Kijev, Peking, a sastao se i s Donaldom Trumpom. 

- Ako netko u Europi pokušava rješavati probleme iza leđa ili čak na tuđu štetu, ako netko želi nekoliko puta ići u prijestolnicu rata razgovarati i možda obećati nešto protiv naših zajedničkih interesa ili na račun Ukrajine ili neke druge zemlje, zašto bismo onda takvu osobu smatrali relevantnom - kazao je Zelenski u svom govoru, prenose strani mediji.

- EU i NATO također mogu rješavati sva svoja pitanja bez te jedne osobe - dodao je Zelenski.

Na samitu europskih čelnika po prvi put je bio Keir Starmer, novi britanski premijer.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Victoria Nuland 20.07.2024.

    Kako se uznemire S*rvi kad Zelenski kaže istinu.

  • BROKRO 19.07.2024.

    sta Zenensky radi na EU samitu niti je u EU niti u Nato i onda se jos pijeni , treba je Orban otvorit vrata i noga u dupe ajd tamo kod Amera njih muzi oni su ti obecali goluba na krovu

  • Patton1203 18.07.2024.

    A što ovaj radi na samitu EU čelnika??? Što on sebi uzima za pravo??? Što bilo pozitivno ili ne bilo među čelnicima EU, to oni trebaju riješiti između sebe, a ne da im pamet soli tamo netko tko nema niakove veue sa EU, a debelo je iskorištava na štetu svih građana EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare