To je to što me zanima!

'Ni američka administracija nije zadovoljna hrvatskom borbom protiv korupcije'

Oporbeni zastupnici upozorili su u četvrtak kako ratom u Ukrajini domaći problemi nisu nestali, i dalje imamo optužnice protiv ministara u Vladi
Vidi originalni članak

A Ružica Vukovac ustvrdila je da borbom protiv korupcije u Hrvatskoj nakon europske nije zadovoljna ni američka administracija.

Američka vlada odlučila je u Zagreb smjestiti specijalnog pravnog savjetnika koji će kontrolirati procese u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, to je jasna poruka Bidenove administracije da nije zadovoljna načinom na koji se Hrvatska obračunava s korupcijom, ustvrdila je Ružica Vukovac (Za pravednu Hrvatsku) u slobodnom govoru.

„Da je to značajna poruka hrvatskom vrhu i samom premijeru govori i činjenica da je vijest prešućena u političkom prostoru i medijima. To je još jedan znak da međunarodna zajednica ne vjeruje premijeru kada kaže da radi sve što može u borbi protiv korupcije”, ocijenila je Vukovac podsjetivši da su istragu protiv Gabrijele Žalac i nekih drugih ministara preuzeli europski istražitelji.

TVRDI OPORBA: 'Rat se ne smije koristiti kao smokvin list za prikrivanje kriminala u vlasti u Hrvatskoj'

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) poručio je da ministri ne mogu biti zaštićeni od kaznenog progona za djela za koja je previđena kazna do pet godine zatvora, a odredbu zakona koja to regulira treba ukinuti.

”Vlada mora biti poticatelj da prekršitelje i kriminalne tipove iz svojih redova, pa makar bili i ministri, sama izbaci, otjera ili natjera na ostavku, a ne da ih štiti od kaznenog progona”, poručio je Sačić.

Neprihvatljiva Plenkovićeva reakcija

Anka Mrak Taritaš (Klub Centra i GLAS-a) kazala je da iako se domaće vijesti teže probijaju kroz informacije iz Ukrajine nikome nije promaklo da se pokreću istrage i dižu optužnice protiv ministara.

„Korupcija, odnosno sumnja na korupciju, ostaje jedan od glavnih problema HDZ-ove Vlade”, istaknula je Mrak Taritaš i osudila reakciju premijera Andreja Plenkovića na kritičke komentare zastupnika na tu temu.

HDZ IM ODGOVORIO: 'Europa gori, a destruktivci iz Mosta bave se sami sobom'

„Znam da Vladi opozicija ide na živce, to je normalno, ali ima samo jedna stvar gora od dosadne opozicije - kad opozicije nema. Kritika i kritičnost nisu ni štetočinstvo ni veleizdaja”, poručila je premijeru.

Govoreći o propadanju Brodarskog instituta Urša Raukar Gamulin (Zeleno-lijevi blok) pozvala je Plenkovića da spasi taj jedinstveni znanstveni resurs kako bi se zadržali stručnjaci i kako se ne bi opet nekretnine pretvorile u trgovački centre, stanove i kafiće.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MarijanGrdašić 06.03.2022.

    Pridružiti ću se "gradonačelniku svemira" i potvrditi da je korupcija i kriminal zaštitni znak Partije na vlasti (e da partije a ne pokreta, sjetimo se da su ih stvorili otpaci KPH). No to je što je, voljeni predsjednik vlade i svekolikog pokreta neće mijenjati ministre sve dok ih policija ne otprati (njegovom dozvolom) u Remetinec. Naravno da će voljeni napraviti sve da ih sudovi oslobode kako bi ih namjestio za veliku plaću negdje... E to je prava i nezamaskirana Hrvatska puna maski i kriminala ispod stola. Ne znam što bi SAD tu mogao popraviti.

  • livija i ja 03.03.2022.

    Vlada se skriva iza rata kojim nas bombardira cjelodnevno kao sa kovidom do sada -licemjerje na kvadrat

  • 03.03.2022.

    Tko ovdje ne vidi kakva je realnost, badava svi komentari, amerikanci, komisije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare