To je to što me zanima!

Nevrijeme stiglo u Hrvatsku, na snazi meteoalarm zbog vrućina: Za vikend se očekuje do 40 °C!

U četvrtak će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, kiše i grmljavine. Na snazi je i meteoalarm zbog nevremena i toplinskog vala
Vidi originalni članak

Grmljavinsko nevrijeme stiglo je u srijedu navečer iz smjera Slovenije u Hrvatsku i donijela kišu, grmljavinu i snažan vjetar. Državni hidrometeorološki zavod navodi kako će kiše biti i u četvrtak. 

FANTASTIČNA AKCIJA Isprobaj Oranž, čitaj sve PLUS+ članke za samo 10 centi te uzmi 30 dana Pickbox NOW pretplate

Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, kiše i grmljavine bit će ponajprije u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana te ponovno navečer, uglavnom na sjeverozapadu.

 POGLEDAJTE VIDEO: Snažan vjetar u Umagu razbio brod: 'Podivljalo more!'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Umagu je snažan vjetar razbio brod na rivi. 

- More je podivljalo - rekao nam je čitatelj koji je poslao snimku.

Upozorenje za grmljavinsko nevrijeme na snazi je za dvije regije, riječku i gospićku, a meteorolozi navode da su mjestimice mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i olujnim udarima vjetra. 

PRIPAZITE! Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj, stiže iz Slovenije

- Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - stoji na stranici DHMZ-a.

Najsunčanije i uglavnom bez kiše očekuje se na krajnjem jugu. Na snazi je i meteoalarm za toplinski val i temperature preko 34 °C, a odnosi se na riječku, splitsku, kninsku i dubrovačku regiju. Ostatak Hrvatske je u 'zelenom'.

DE FACTO Što ako se usred nevremena nađemo vani: ‘Pokrijte rukama uši, čučnite i sagnite glavu...’

Iz DHMZ-a navode da je moguća pojava zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece te da se slušaju savjeti nadležnih službi.

 POGLEDAJTE GALERIJU:

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom između 28 i 32, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 32 do 35 °C.

Za vikend će opet rasti temperature, a čini se da nam dolazi topla fronta koja bi mogla donijeti temperature preko 35 stupnjeva, ponegdje i do 40 °C.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi, čitaj plus članke te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate! 
 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 08.08.2024.

    Je, evo odnilo mi krov.

  • kajgotzg 08.08.2024.

    ..peme vu toplice

  • starii_vatrogasec 0076 08.08.2024.

    Poslije sunca dolazi kisa i nevrijeme i tako u nedogled !Sve se ponavlja i vrti u krug .. 😎

Komentiraj...
Vidi sve komentare