To je to što me zanima!

NEVJEROJATNO Skoro godinu dana od Banožićeve nesreće odgođena je nova rasprava!

Banožić je nesreću skrivio 11. studenog, a optužnica protiv bivšeg ministra niti godinu dana nakon nesreće nije potvrđena. Sjednica na kojoj se trebalo raspravljati o optužnici trebala je biti 6. studenog
Vidi originalni članak

Bivši ministar obrane Mario Banožić odgodio je sjednicu optužnog vijeća na kojoj se trebalo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv njega, doznaju 24sata. Kako nam je potvrđeno sjednica optužnog vijeća ranije je zakazana za 6. studenoga 2024.. godine, ali Banožić je po braniteljici zatražio odgodu zakazane sjednice optužnog vijeća, zbog spriječenosti braniteljice prethodno zakazanom raspravom, o čemu je dostavljen i dokaz.

- Predsjednik optužnog vijeća će, u dogovoru s ostalim članovima vijeća, predložiti sjednicu vijeća za drugi termin - rečeno nam je na vinkovačkom Općinskom sudu. Zanimljiva je ovo informacija, s obzirom na to da je upravo u studenom, točnije 11. studenog godinu dana od kobne prometne nesreće, a optužnica i dalje nije potvrđena. 

DOZNAJEMO! Odbili Banožićev manevar! Htio da mišljenje centra za forenziku i nalaz vještaka ne bude dokaz

Podsjetimo, Banožić je u studenom prošle godine sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić. Prema optužnici, Banožića se tereti da je upravljao automobilom iz smjera Vinkovaca prema Županji. Vozio je, kako je navedeno, neprilagođenom brzinom te u pretjecanju kolone prešao na suprotnu stranu iako je bila smanjena vidljivost zbog magle i smanjena preglednost zbog vozila ispred njega.

Tereti ga se da je započeo pretjecanje iako prometni trak nije bio slobodan na dovoljnoj udaljenosti kako bi mogao sigurno izvesti pretjecanje uzimajući u obzir brzinu svog vozila i onoga koje je pretjecao. Banožić je, navodi se u optužnici, udario prednjim dijelom svog vozila u prednji lijevi dio teretnog vozila koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu je 41-godišnji vozač preminuo na mjestu nesreće.

ZAKONSKI APSURD Vjerovali ili ne! Banožića smo plaćali 500 eura više za nerad nego dok je bio ministar obrane

Što se tiče samog kaznenog postupka protiv bivšeg ministra, ranije smo javili kako će se on voditi na vinkovačkom sudu s obzirom na to da je, prema navodima optužnice, prometna nesreća bila na mjestu koje je u nadležnosti Općinskog suda u Vinkovcima.

Nedavno je Banožić izgubio i svoju prvu pravnu bitku. Županijski sud u Vukovaru odbio je žalbu obrane o izdvajanju nezakonitih dokaza i potvrdio je rješenje Općinskog suda u Vinkovcima. Podsjetimo, Banožićeva obrana smatrala je kako se  iz spisa treba izdvojiti zapisnik o vještačenju i mišljenje Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ od 22. ožujka 2024. i očitovanje vještaka od 9. travnja 2024. 

KUĆA USKORO USELJIVA Završavaju se radovi na novoj Banožićevoj kući u Vinkovcima: ’Banožić sve plaća na vrijeme’

Što se tiče njegovog pojavljivanja u javnosti, osim što je sjedio s bratićem šefa policije koja je istraživala njegovu nesreću, Banožić je nedavno uživao na Vinkovačkim jesenima. Točnije, sjedio je u vinkovačkom kafiću i to u društvu bivšeg suradnika, generala Siniše Jurkovića, kojeg smo tada nazvali.

- Da sam bio s Banožićem? Što vas to interesira? Ništa, što bi rekao, mi smo razgovarali ovako, prije smo imali dobru suradnju, pa jednostavno na temelju toga. Dobro je on - rekao nam je tada general Jurković. Bivšem ministru uskoro istječe i povlastica s kojom je šest mjeseci primao punu ministarsku plaću, a šest mjeseci pola nje, zanimljivo će biti za vidjeti hoće li se i gdje bivši ministar zaposliti. 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • yocko 17.10.2024.

    Zašto ovaj nije u zatvoru? štiti ga HDZ odnosno AP, ima ih više koji su počinili akaznena djela ubojstvom ali su na hrhu sve stavili pod tepih u ravnateljstvu i dorhu i vladi.

  • Mrzim podmukle licemjere 17.10.2024.

    Vjerodostojnost onih koji takve štite a za ovakvo nešto obični ljudi su u crnoj marici sa lisicama odvedeni i za par dana u zatvoru na par godina🤔

  • HELLSCREAM 17.10.2024.

    Likvidacija njega i bliznjih mu se cini kao vrlo dobro rjesenje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare