To je to što me zanima!

Nevjerojatna snimka: Ruski oklopnjak išao ravno na ruske tenkove. Uništili ga s 15 metara

Rusi su vjerojatno mislili da je tenk uništen i napušten zato što se jedan od ukrajinskih tenkova dimio i nije odmah pucao na rusko oklopno vozilo nego ga je pustio da mu se skroz približi
Vidi originalni članak

Dva ukrajinska tenka (T-64 ili T-72) na području Kurska su uništila rusko oklopno vozilo u pomalo bizarnom sukobu. Kao što se vidi na snimci, rusko oklopno vozilo se je bez objašnjena kretalo velikom brzinom direktno prema ukrajinskim tenkovima. 

Nije jasno zašto su Rusi krenuli s lako oklopljenim vozilom na teške ukrajinske tenkove koji su naoružani 125- milimetarskim topovima. Ukrajinci su dvaput pogodili ruski oklopnjak na udaljenosti od 15 metara te je vozilo u potpunosti uništeno. Nevjerojatnom srećom nekoliko članova posade ruskog oklopnjaka je preživjelo dva direktna hica i uspjelo pobjeći.

STIGLO POJAČANJE Prve snimke otkrile: Rusima su u pomoć stigli vojnici Sjeverne Koreje, bit će ih oko 12.000?

Možda su Rusi mislili da su ukrajinski tenkovi uništeni jer stoje na mjestu i iz jednog od njih se dimi, ili su mislili da su tenkovi njihovi zato što i Rusi i Ukrajinci gotovo u potpunosti koriste tenkove sovjetske proizvodnje. Smatra se da je T-64 najkorišteniji tenk u ratu u Ukrajini. Tenkovi na snimci pripadaju 17. tenkovskoj ukrajinskoj brigadi.

Borbe u regiji Kursk nakon deset tjedana i dalje traju. Sve se više čini da ukrajinski upad u Rusiju nije postigao svoj primarni cilj, a to
je odvraćanje dijela ruske vojske i smanjenje pritiska na ukrajinske trupe na istoku Ukarjine

Idi na 24sata

Komentari 9

  • helidon 19.10.2024.

    Boško Buha iz Ukrajine..

  • Prometheus 19.10.2024.

    Ovo sada već objavljujete drugi tjedan za redom. Zar nisi uspijeli još nešto uništiti u zadnja dva tjedna da možete objaviti?

  • državnineprijatelj01 19.10.2024.

    Zamolio bih tvorca ovoga članka da ispravi naslov samoga članka i da umjesto ruske tenkove napiše ukrajinske tenkove. Hvala. Lp. Slava Ukrajini ! Slava herojima !

Komentiraj...
Vidi sve komentare