To je to što me zanima!

Netanyahu: Povratak Izraelaca na Sjever sada je ratni cilj

Politički i sigurnosni kabinet večeras je nadopunio ratne ciljeve kako bi uključio siguran povratak sjevernjaka svojim domovima, stoji u priopćenju za javnost iz ureda izraelskog premijera
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je u utorak da je povratak stanovnika sjevera zemlje, odakle su pobjegli zbog gotovo svakodnevne prekogranične pucnjave libanonskog islamističkog pokreta Hezbollah, sada među ratnim ciljevima njegove vlade. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je u utorak da je povratak stanovnika sjevera zemlje, odakle su pobjegli zbog gotovo svakodnevne prekogranične pucnjave libanonskog islamističkog pokreta Hezbollah, sada među ratnim ciljevima njegove vlade.

"Politički i sigurnosni kabinet večeras je nadopunio ratne ciljeve kako bi uključio siguran povratak sjevernjaka svojim domovima", stoji u priopćenju za javnost iz ureda izraelskog premijera.

Izraelske snage i libanonska oružana skupina koju podržava Iran razmjenjuju udare gotovo svakodnevno od Hamasovog velikog napada 7. listopada u Izraelu, koji je izazvao smrtonosni rat u Pojasu Gaze.

DESETKOVANO ZDRAVSTVO Najveća operacija dosad: Iz Gaze evakuirali gotovo 100 pacijenata, polovica su djeca

Hezbolah kaže da je kampanja usmjerena na potporu svom palestinskom savezniku.

U nasilju je ubijeno na stotine ljudi, uglavnom boraca, u Libanonu, te deseci civila i vojnika na izraelskoj strani.

Borbe su također natjerale desetke tisuća stanovnika s obje strane granice da napuste svoje domove.

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je američkom izaslaniku u ponedjeljak da je "vojna akcija" "jedini način da se zajamči povratak zajednica u sjevernom Izraelu njihovim domovima".

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Wahrheit macht frei 18.09.2024.

    Ja ne znam zbog čega vi mislite da židovi od kojekuda imaju pravo na svoju državu tamo na onom području, samo zato jer su religijski opredijeljeni kao židovi?! Kad su bile seobe naroda tamo nakon pada Rimskog crastva bio je totalan kaos, svakakva plemena su harala Europom i posvuda se naseljavali, jedni terali druge, itd. I sad npr. Slaveni su se naselili tu svuda gdje su se naselili i imali nekakvu svoju slavensku religiju. Kasnije kroz kojih par stojljeća većina su prešli na kršćanstvo i njih malo su prihvatili judaizam. Ali to su svejedno ti isti Slaveni, samo su jedni sad kršćani i drugi su židovi. I zbog čega onda ti Slaveni koji su u Srednjem vijeku postali židovi, ali inače nikakve povijesne ni zemljopisne veze tamo s tom tamo Palestinom niti s tim tamo židovima nemaju, imaju pravo otići njih 7.5 miliona tamo u tu Palestinu, oteti domaćima zemlju, sve ih tamo pobiti i rastjerati, i sebi napraviti židovsku državu?! Govorite Palestinci izmišljeni?! Palestinci su Arapi kojima je geografski određeno ime Palestinci, ali su inače Arapi. A Izraelci su izmišljena, nepostojeća nacija koja nikad prije u povijesti nije postojala!

  • uistinu je tako 17.09.2024.

    Izraelski okupatori, get out, Palestina nije vasa zemlja, Serenjahu vrati se u Rumunjsku odakle si dosao.

  • Nenok 17.09.2024.

    Mjerilo 21230 Jeli ti znas ikad dat komentat da se ne osjeti tvoja mrznja prema zidovima !! Ti sa svojim komentarima neces napravit nista bolje osim sto siris mrznju !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare