To je to što me zanima!

Netanyahu: Iran je napravio veliku pogrešku i za to će platiti

Iran je u utorak ispalio salvu balističkih projektila na Izrael kao odmazdu za izraelsku kampanju protiv teheranskih saveznika Hezbolaha u Libanonu
Vidi originalni članak

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u utorak da iranski napad na njegovu zemlju nije uspio i obećao je odmazdu.

Iran je u utorak ispalio salvu balističkih projektila na Izrael kao odmazdu za izraelsku kampanju protiv teheranskih saveznika Hezbolaha u Libanonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Iran je učinio večeras veliku pogrešku - i za nju će platiti", kazao je Netanyahu na početku političko-sigurnosnog sastanka.

"Režim u Iranu ne razumije našu odlučnost da se obranimo i našu odlučnost da uzvratimo našim neprijateljima."

Glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari izjavio je da će Izrael izabrati kako i kada će odgovoriti na večerašnji iranski napad.

Hagari je rekao da je bio "mali broj pogodaka" od 180 balističkih projektila ispaljenih na Izrael, prenio je Times of Israel.

 "Većinu projektila presreli su Izrael i obrambena koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama", istaknuo je.

IRAN ZASUO IZRAEL PROJEKTILIMA VIDEO Veliko slavlje na ulicama Teherana nakon napada na Izrael: 'Sretna sam, jako sretna'

S druge strane, Iranska revolucionarna garda rekla je da je 90 posto raketa koje je Iran lansirao na Izrael uspješno pogodilo svoje ciljeve.

Iranske oružane snage priopćile su da će ciljati na "baze i interese" pristaša Izraela u regiji ako izravno interveniraju protiv Teherana, dodajući da će svaki izraelski odgovor na njegov raketni napad biti dočekan "velikim uništenjem" izraelske infrastrukture.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da su u tijeku razgovori američkih i izraelskih dužnosnika o tome kako bi trebao izgledati odgovor Izraela na raketni napad iz Irana.

Biden je ponovio da Washington "potpuno podržava" Izrael nakon napada Irana i pozvao je sve nacije u svijetu da im se pridruže u osudi iranskog napada.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • pinokio12 02.10.2024.

    kakva mrznja vlada po svijetu da je to cudo jedno..ja ne vidim boljeg na tom bliskom istoku jer i jedni i drugi rade isto..ali ova mrznja koja vlada prema muslimanima nije normalna..to normalna osoba ne radi, ne mrzi nikog i nikad, niti na nacionalnoj a jos manje na vjerskoj osnovi..svako podrzavanja rata je besmisleno i ne vodi nikud, a ovi komentatori koji pozivaju na rat, nek se sakriju u rupe jer ako su imalo krscani, onda znaju da su u krivu i da to nije ispravno..neka im je svima na tom bliskom istoku Bog na pomoci jer ljudi ocito nisu

  • Ivanka Ban 02.10.2024.

    Udari po zadojenim bradonjama! Treba im satrati sjeme u korijenu! Sutra će biti, šmrc, plač, jao, opet nas tuku. Žene Nindže će opet plakati za svojim muževima.

  • Succes 02.10.2024.

    jedino sto bih volio od rata da dignu meku u zrak

Komentiraj...
Vidi sve komentare