To je to što me zanima!

Potjere i nesreće: U pet mjeseci u Hrvatskoj sedam mrtvih u incidentima s migrantima...

Ovo nije prva nesreća u kojoj su sudjelovali migranti. U subotu 6. siječnja rano ujutro na autocesti A1 kod tunela Sveti Marko život je izgubilo troje ljudi...
Vidi originalni članak

Četvero ljudi poginulo je u prometnoj nesreći u četvrtak ujutro u Brnazama kod Sinja, javila je policija. Auto je izletio izvan kolnika i nakon toga udario u zid. U vozilu se nalazilo više ljudi, a nakon nesreće su prevezeni do bolnice. Prema prvim informacijama poginuli ljudi su najvjerojatnije migranti.

PREVOZILI MIGRANTE Četvero mrtvih kod Sinja, dijete se bori za život. Migranti bježali policiji. Otkrili su nove detalje

Policija je naknadno izvijestila da je u autu bilo devet ljudi.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo koje će rukovoditi očevidom.

Kod Karlovca troje mrtvih

Ovo nije prva nesreća u kojoj su sudjelovali migranti. 

U subotu 6. siječnja rano ujutro na autocesti A1 kod tunela Sveti Marko život je izgubilo troje ljudi - bračni par iz Rijeke iz jednog vozila i državljanin Moldavije iz drugog vozila. Terenac Mitsubishi mađarskih registarskih oznaka išao je prema Zagrebu iz smjera juga. U njemu su bili migranti.

Prije tunela Sv. Marko vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko rubnika u suprotan smjer autoceste. Izravno je naletio na automobil Alfa Romeo riječkih oznaka u kojem je bio bračni par sa 16-godišnjim sinom. 

U terencu mađarskih oznaka nalazilo se 12 ljudi. Iz karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva objavili su da je vozač automobila mađarskih oznaka zbog nepropisne vožnje udario u ogradu te skrivio prometnu nesreću. 

ZABRANILI MU PRIBLIŽAVANJE Strava u središnjoj Hrvatskoj: Godinama je silovao suprugu i tukao četvero maloljetne djece

Potjera po autocesti

Velika policijska potjera odvijala se 14. siječnja iza 17 sati na prometnicama na području Karlovca i na autocesti prema Zagrebu. Kako je javio Radio Mrežnica, iza dva vozila jurila su barem četiri policijska vozila i to od Potoka Tounjskog prema Karlovcu i najvjerojatnije dalje autocestom prema Zagrebu. 

- Jedno vozilo je zaustavljeno, a drugo vozilo je prošlo područje koje pokriva Policijska uprava Karlovačka - potvrdili su nam tada iz PU karlovačke. Prema neslužbenim informacija, policija je bila u potjeri za automobilima kojima upravljaju najvjerojatnije krijumčari migranata. Na Lučkom su bila i policijska vozila. 

NE SLAŽE SE S POLITIKOM Objavili prvu izjavu atentatora na Fica, priveli mu i ženu. Sin: 'Možda je tata imao kratki spoj'

Policija je 19. siječnja tijekom jutra zatvorila Kustošijansku ulicu na zapadu grada nakon dramatične potjere za vozačem kombija koji je prije toga, neslužbeno smo doznali, prevozeći migrante probio rampu na Lučkom i jurio Zagrebom. 

U Kustošiji ga je dočekala policijska blokada, a nakon sudara, dijelovi su bili razbacani po cesti. 

Iz Klaićeve su nam tada otkrili kako su u bolnicu zaprimili dijete iz te potjere.

- Zaprimljeno je dijete iz prometne bez dokumenata, u pratnji policijskog djelatnika, pregledano i obrađeno, koštana trauma u području donjeg ekstremiteta, otpušteno nakon imobilizacije uz preporuke i obavezu kontrole, u pratnji policijskog djelatnika - rekao je u siječnju za 24sata ravnatelj Kalićeve dr. Goran Roić.

Nije ovo bio jedini slučaj potjere za krijumčarima migranata.

 Druga potjera bila je kod Bregane Pisarovinske. Neslužbeno doznajemo da je vozač pobjegao i da su ga tražili. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sinjskidišpetpk 16.05.2024.

    Kad je krajnje vrijeme da država zaštiti svoje državljane od ovakvih krijumčara migranata?

  • bant_zaje 16.05.2024.

    Kad će se početi pošteno sankcionirati šverceri, onda će se i smanjiti broj problema koje prouzročuju.

  • wetwetwetwetw 16.05.2024.

    dok god nema kolateralnih žtrava, OK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare