To je to što me zanima!

Nebo će biti žuto: Danas stiže veća količina saharskog pijeska. Za sutra je upaljen žuti alarm!

Poneki pljusak mogao bi pasti poslijepodne i navečer, to bi izraženije moglo biti na sjeverozapadu i sjeveru zemlje. Sutra slično, sunčano i vruće uz temperature i do 35 stupnjeva
Vidi originalni članak

Pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i vruće. Ne posve stabilno pa može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer, na sjeverozapadu i sjeveru zemlje moguće i izraženiji. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren jugozapadni i južni, na moru i jugo. Najviša temperatura zraka većinom između 30 i 35 °C, piše DHMZ o prognozi za nedjelju. 

Cijela Hrvatska je u zelenom, nema meteoalarma. Ali temperature će ići i do 34 stupnja. U nedjelju slično, sunčano i vruće, poslijepodne je ponegdje moći pljusak. Žuti alarm upalili su za splitsko područje zbog iznimno visokih temperatura.

- Pretežno sunčano i vruće. Poslijepodne je u unutrašnjosti moguć pljusak. Vjetar većinom slab, na sjeveru će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni. Najniža temperatura većinom između 16 i 21, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C - piše Državni hidrometeorološki zavod.

Stiže saharski pijesak

Nebo bi već od nedjelje moglo iz plavog prijeći u žućkasto. Kako piše meteo portal Istramet, veći oblak saharske prašine mogao bi ući u atmosferu. Radi se o oblaku koji putuje od Atlantika do Amerike i jedan njegov krak zahvatit će i Hrvatsku.

FOTOGALERIJA Pogledajte krcatu plažu Bačvice

Nebo će postati zamućeno i sivkastvo, a vjetar je od subote okrenuo na južne smjerove. To bi moglo potrajati danima pa se čeka nova fronta i bura koja bi raščistila atmosferu.

Idi na 24sata

Komentari 145

  • nikolina26 07.07.2024.

    znaci jos nisu postigli svoj cilj unistavanje hrane i izazivanje gladi sa super celiskim olujama

  • 07.07.2024.

    Kako je taj pjesak učesto što nikad prije 🤔

  • PRAVDA_9 07.07.2024.

    I onda je svizac zamotao čokoladu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare