To je to što me zanima!

Ne palite radijatore! Stiže jako jugo, u dijelovima Hrvatske sutra će biti i do 28 stupnjeva!

Danas uz obalu i u gorju kiša, ponegdje može biti i obilnija. Meteorolozi upozoravaju i na olujno jugo koje sa sobom nosi značajno toplije vrijeme nego što je bilo prošlih dana
Vidi originalni članak

Promjenjivo, razmjerno vjetrovito te osjetno toplije, prognoza je za četvrtak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Uz više oblaka ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimična kiša ili pljusak s grmljavinom, češći i lokalno obilniji na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru.

Puhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar s jakim, u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako, ponegdje olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 19 do 24 Celzijeva stupnja., u gorju malo niža.

Duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj jutros ima kiše i naoblake. I u nastavku dana većina oborina bit će koncentrirana uz obalu i gorje. Lokalno može pasti i do 50mm kiše, a meteorolozi upozoravaju na olujno jugo.

Duž Jadrana i u gorju upaljeni su žuti i narančasti alarmi zbog olujnog južnog vjetra.

Ipak južina donosi značajno toplije vrijeme nego proteklih dana. Kiše će još biti i u petak, a temperature će u neki dijelovima Hrvatske dosezati čak 28 stupnjeva!

U subotu će i drugdje biti oborine, ali najviše ipak duž Jadrana i u područjima uz Jadran. U nedjelju ipak manje oborine, uz češća sunčana razdoblja, prognozira meteorologinja Tea Blažević.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 19.10.2023.

    A do sutra neka se smrzavamo !

  • Kaj987 19.10.2023.

    Vi bute mi rekli kad da palim radiatore hahaha

  • Hdommy 19.10.2023.

    Kako sad ne palite radijatore? prošli tjedan su rekli stiže zima i trajati će dugo...trajalo tri dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare