To je to što me zanima!

NATO-ov vojni lovac pratio civilni let srpskog aviona iz Moskve? Vučić traži objašnjenje

Vučić je informacije podijelio kako bi ukazao na pritisak s kojim se suočava Srbija kao jedina zemlja koja i dalje ima letove s Moskvom i Sankt-Peterbugom na istom nivou kao i prije
Vidi originalni članak

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić sinoć je na RTS-u rekao da je NATO-ov avion u ruskom zračnom prostoru pratio civilni let srpskog aviona koji je letio iz Moskve za Beograd. Do navodnog incidenta navodno je došlo u srijedu, a Vučić je rekao da će tražiti pojašnjenje od NATO-a i Rusije.

POZIV KOJI SE NE ODBIJA Razgovarali Putin i Vučić: 'Srbija će njegovati odnose s Rusijom'

On je sinoć na RTS-u, kako prenosi Telegraf, pročitao službeni izvještaj s prekjučerašnjeg leta.

- Kasnio je tri sata i 20 minuta. Nedaleko od ruske granice s Latvijom smo upozoreni da probamo vizualno identificirati avion pored našeg. Pored je bio vojni lovac. Očigledno u ruskom zračnom prostoru je bio NATO avion. Išao je pravcem slijeva nadesno, ali bez ugrožavanja sigurnosti našeg aviona. Onda je brzo nestao iz vidokruga- kazao je Vučić.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Putin možda gubi u Ukrajini, ali njegovi štićenici i sljedbenici pobjeđuju u Srbiji i Mađarskoj

Vučić je kazao kako se radilo o vojnom lovcu i da je avion podsjećao na Phantom 15 ili Eurofighter.

- Sutra će država uputiti zahtjev, tražit ćemo dodatne informacije od Rusa, ali ćemo tražiti i od NATO-a informacije i da vidimo tko se to pravi pametan, s kojim to lovcima ugrožava civilno zrakoplovstvo i da ugrožava civile na nekom letu. I što se prave pametni, ili je to slučajnost, ali bi bilo lijepo da nam to kažu- rekao je on za Radio-televiziju Srbije (RTS), prenosi Al Jazeera Balkans.

LICE S NASLOVNICE Srpski mediji slave veliki trijumf svojeg gazde Vučića: 'Pobijedila je Srbija', 'Pogledajte semafor'

Dodao je da imaju točne koordinate mjesta na kojem se taj avion pojavio.

- Ovo vam govorim da biste razumjeli razmjere pritiska s kojima se suočavamo jer je Srbija jedina zemlja koja ima letove s Moskvom i Sankt-Peterburgom na istom nivou kakve je imala. Govorili su kako je ukrajinska krv na našim avionima. Nešto se ne sjećam da su zaustavljali letove Kijev – London, Kijev – Budimpešta i Kijev – Beč kada je NATO bombardirao Srbiju- kazao je Vučić.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 09.04.2022.

    Vučko, vidjeli su da ti nisi u avionu inače bi bio prizemljen.

  • Dubovački Fantom 08.04.2022.

    Predlažem da sklopimo deal s Vučićem i nadzor hrvatskog zračnog prostora prepustimo srpskom civilnom zrakoplovstvu. Ljudi imaju soko okolovo nema šta. Znači, brzina putničkog aviona cca 900 km/h, vojnog samo više, ali ekipa zna model i regu. Impresivno.

  • Dalibor0704 08.04.2022.

    To je bio NATO civilni lovac, vojni su sakriveni u bunkerima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare