To je to što me zanima!

Nastavnik koji je udario učenika u školi ipak neće dobiti otkaz

Nastavnik je trenutno na bolovanju, a zasad nije poznato hoće li škola podijeliti pedagoške mjere učenicima koji su ga provocirali
Vidi originalni članak

Školski odbor Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića odbio je dati suglasnost za otkaz nastavniku koji je udario učenika nakon što su ga učenici provocirali, objavio je N1. Kako im je potvrdila pravnica Sindikata Preporod Milka Rodić, nastavnik je trenutno na bolovanju.

Nastavnik se, podsjetimo, u razredu potukao s učenikom koji ga je nazivao "četničkim vojvodom". Drugi učenici su sve snimali, a snimka je brzo izašla u javnost i izazvala burne reakcije. Nakon incidenta je uhićen, te mu je određeno mjesec dana pritvora. No pušten je nakon nekoliko dana, intervencijom odvjetnika Veljka Miljevića i prosvjetnih sindikata.

ZAVRŠIO U ISTRAŽNOM ZATVORU ANKETA Je li zagrebački učitelj koji je udario učenika nakon provokacije trebao ići u zatvor?

Iako je iz škole odmah najavljeno da će se pokrenuti otkaz za nastavnika, a ministar znanosti i obrazovanja čak je izjavio da je nastavnik bio alkoholiziran na satu, što nije utvrđeno, uskoro su ublažene te izjave. Prije samog Božića Momir Karin, ravnatelj Uprave za potporu i unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja u Ministarstvu, za RTL je izjavio kako "nema nikakve informacije da će nastavnik dobiti otkaz".

Škola je najavila i da će odlučivati o pedagoškim mjerama za učenike.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Jopazg 04.01.2024.

    Trebao bi dobiti pohvalnicu kao najbolji edukator medju profesorima.

  • Toma123 04.01.2024.

    Nije sve crno ili bijelo. Svi su tu pogriješili, ali je bitna stvar tko je uzročnik problema, a to je neodgojeni balavac ili više njih. Nikako nije primjerena reakcija nastavnika, ali to je reakcija na njihovu akciju koja sigurno nije bila prvi puta napravljena, već je to trajalo duže vrijeme, čim je i snimano.

  • HR100% 04.01.2024.

    Stuco bi ga ko beba zvečku makar i predsjednikov sin bio..... Podrška profesoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare