To je to što me zanima!

Nastavnik je učenike prijavio policiji zbog stranice na 'Fejsu'

Na stranici 'Uživo iz srednjih škola' fotografije su profesora s vulgarnim komentarima, učenika u opasnim situacijama... Stranica je ugašena, a autori su prijavljeni policiji
Vidi originalni članak

Profesori su zgroženi fotografijama koje učenici objavljuju na Facebook stranici 'Uživo iz srednjih škola' koju je u samo nekoliko dana 'lajkalo' više od 30.000 ljudi. Stranica je ugašena u srijedu navečer.

Komentari se uglavnom odnose na nastavnike koje učenici potajno fotografiraju pod nastavom te ih popraćene vulgarnim komentarima objavljuju na internetu. 

Na fotografijama su i simulacije oralnog seksa, prljave zahodske školjke, učenici u riskantnim situacijama poput sjedenja na ormaru ili hodanja po zidu u školskom zahodu. Šokantna je i fotografija učenice iz Osijeka koja limenku sa sprejem pali upaljačem

- Istražili smo tko je ta učenica i pokrenuli postupak. Kad sam jutros otvorila tu stranicu, zgrozila sam se! Spadam u stariju generaciju prosvjetnih djelatnika, no vjerujem da i mlađi kolege ne mogu vjerovati da učenici imaju potrebu za objavljivanjem takvih fotografija - rekla je za Večernji list Vlasta Opačak, ravnateljica Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića iz Osijeka. 

Uvjerena je da je takvo ponašanje posljedica nedostatka kućnog odgoja.

Hajdarović: Problemi u obrazovanju su duboki

Prof. Miljenko Hajdarović iz udruge Nastavnici.org kazao je kako je zabrinjavajuć porast internetskog objavljivanja neprimjerenih i vulgarnih ponašanja školaraca. 

- Društvene mreže samo pojačavaju društveni pritisak na pojedinca da se ponaša poput ostalih, makar to značilo kršenje školskog reda. Problemi u obrazovanju su duboki, a nesustavno provođenje reformi i štednja ih samo pogoršavaju - kaže prof. Hajdarović dodajući kako su prikupili više od 8000 potpisa nastavnika i roditelja tražeći učinkovitije pedagoške mjere. Prije nekoliko dana nepoznate autore stranice prijavio je policiji. 

Idi na 24sata

Komentari 160

  • Lina39 21.03.2014.

    Djeca sa lošim ponašanjem su,nažalost, produkt sadašnjeg stanja u državi.Djeca se ne rađaju loša nego ih svi mi učinimo takvima počev od roditelja,škole......Roditelji pravdaju djecu i kada ona nisu u pravu pa djeca dobivaju "moć" da mogu raditi što žele.Pravi roditelj mora znati gdje mu je dijete a ne da ono luta sa ključem oko vrata u bilo koje doba dana.Djecu više odgaja ulica nego roditelji .Do 7 god. života se trebaju "usaditi" moralne vrijednosti kod djece jer iza toga dolazi samo nadogradnja od strane nastavnika.

  • arwin 21.03.2014.

    Djeca su zrcalo društva. A ovo što se učiteljima događa su i zaslužili. Kad je prije 20 godina počelo uvođenje tzv. naprednog obrazovanja u škole oni su ga zdušno podržavali jer im je bilo lakše ići linijom lakšeg otpora. Sad kad ih više ne poštuju ni učenici ni roditelji a ni država (vidi se po plaćama) našli su za shodno cviliti. Poštovanje drugih dugoročno ne proizlazi iz formalnog položaja nego iz osobnog i/ili kolektivnog stava i samopotvrde. Nekadašnji Učitelji bili su poštovanja vrijedni stupovi društva koji su obrazovali i civilizirali narod. Zato su ih narod i država cijenili i pitali za mišljenje te su bili u rangu sa liječnicima. (Btw,. doktori su i Milanoviću pokazali zube.) Za razliku od liječnika, današnji učitelji kao papige usvajaju "nove" obrazovne programe dobijene sa Zapada a obrazovni sustav se naočigled urušava. Dakle zaključno, prosvjetari jesu u gabuli ali drugo nisu ni zaslužili jer su u većini očito ljudi bez jasnog profesinalnog i moralnog stava. Žao mi djece siromašnih roditelja iz budućih generacija.

  • mutna77 21.03.2014.

    Divljaci

Komentiraj...
Vidi sve komentare