To je to što me zanima!

Nastavnici diljem Hrvatske izrazili podršku kolegici iz OŠ Strožanac: 'Ne damo Zrinku!'

Nakon izvanrednog otkaza učiteljici u Splitu koja je prijavila učeničko nasilje i medijskog istupa ravnateljice OŠ Strožanac, nastavnička grupa 45minuta organizirala je akciju podrške kolegici
Vidi originalni članak

I ovim putem htjeli smo izraziti podršku kolegici Zrinki, poručuju članovi nastavničke grupe 45minuta. Oni su u svojim učionicama diljem Hrvatske na ploču napisali "Vratite nam Zrinku", te se nadaju da će poruke stići do splitske učiteljice koja je u ponedjeljak dobila izvanredni otkaz. 

Zrinki Perković Dodig iz splitske OŠ Strožanac ravnateljica Žana Prižmić, nakon odluke školskog odbora, uručila je otkaz nakon što je učiteljica prijavila slučaj nasilnog dječaka iz petog razreda koji je u školu došao sa šipkom i prijetio vršnjacima, a incidente je izazivao i ranije. Opomenu pred otkaz dobila je još jedna učiteljica. 

Podrška je stigla i iz njezine škole

Ravnateljica Prižmić za RTL je izjavila kako je Perković Dodig "učinila sedam stvari, strašnih povreda iz radnih odnosa". No protiv otkaza je bila i Splitsko-dalmatinska županija, kao i roditelji učenika 5. razreda, koji iz protesta u srijedu nisu poslali djecu na nastavu.

U nastavku pogledajte galeriju slika podrške iz hrvatskih učionica:

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vis@maior 01.06.2023.

    Ukinuti instituciju dječjeg pravobranitelja, ta institucija je velikim dijelom pridonijela zaštiti maloljetnih nasilnika i njihovih prava iznad prava ostalih na neometano obrazovanje i rad...

  • Splitski cvit 31.05.2023.

    Bilo bi zanimljivo saznati čiji je sin taj mali nasilnik.

  • zrno soli u glavi 31.05.2023.

    ako je i napravila tih 7 "smrtnih grijeha" koje spominje ravnateljica, zašto joj tada nije dala otkaz, nego tek sad kad ju je ova prijavila za zataškavanje slučaja nasilja?

Komentiraj...
Vidi sve komentare