To je to što me zanima!

Naša je civilizacija posve krhka, znate li što znači kad se govori o neizbježnosti nuklearnog rata?!

Andreï Makine je 1987. godine u Parizu zatražio i dobio politički azil, prije literarne karijere bio je profesor filozofije u Moskvi, pa lutalica i beskućnik. Danas je član Francuske akademije, autor dvadesetak romana
Vidi originalni članak

Kad je 1987. godine tijekom boravka u Parizu zatražio i dobio politički azil, tad 30-godišnji Andreï Makine bio je tek još jedan anonimni ruski emigrant s ambicijom da postane objavljivani književnik. Nakon sedam godina iskušavanja romantičnog stereotipa o izgladnjelom piscu u zapuštenom pariškom potkrovlju - tijekom kojih je živio kao lutalica i beskućnik čiji je dom neko vrijeme bila grobna kapelica na pariškom groblju Père-Lachaise - bivšem profesoru filozofije s doktoratom Sveučilišta u Moskvi sreća se napokon nasmiješila: 1995. godine cijenjeni francuski nakladnik odlučio je objaviti njegov četvrti roman, "Francuska oporuka". Knjiga nepoznata autora čija su prethodna tri romana prošla posve nezapaženo osvojila je srca kritike i čitatelja te katapultirala Makinea na književni Olimp: roman je istodobno, prvi i dosad jedini, dobio dvije najuglednije francuske književne nagrade - Goncourt i Medicis. Odjednom su svi htjeli čitati Andreïa Makinea.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • Hrvatska na strani pravde 23.08.2024.

    Demografija zapadne civilizacije je poražavajuća. Uz klimatske promjene i pandemije virusa, nožemo se svi slikati za novine.

  • ptah 23.08.2024.

    to je zato jer je raspadom sssr-a amerika krenula žestoko u pokoravanje svijeta i prilagođavanje svih po svojim uvjetima i interesima. nisu stare sile nestale već su malo skrenule u sjenu, al su tu, uvijek. i budu. amer je 20 godina radio što je htio po čitavom svijetu, raširio se, nije bilo nikakvog otpora, jer je preuzeo i saveznike, u stvari kupio ih je. danas nema eu političara koji će, kad je na vlasti, napraviti nešto što će štetiti americi. znači, pregovori o slobodnoj trgovini između eu-a i sad-a vode u totalno otvaranje eu tržišta za amere, i obratno, ali s tom razlikom da amerikom vlada nekoliko korporacija monopolista, i to će u europi napraviti. američka hegemonija ne trpi konkurenciju, europu je riješila, ostala je rusija, kina, indija. i misle se pojedinačno obračunati s njima, dok još imaju prednost. zato je eu osvojena i podređena americi. samo na oružje će eu amerima platiti 600 mlrd dolara idućih godina. pogled na tv program i pronađite hr ili bilo koji eu film. sve je američko. dal u americi vrte eu filmove, serije? zašto ne?

  • Prekobicnjak 23.08.2024.

    Čekamo Lunu da da svoj komentar i ispravak naslova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare