To je to što me zanima!

Napravili plan da osiguraju brod koji stoji nasukan kod Raše, a uskoro počinje i ispumpavanje

Ministarstvo mora svakodnevno nadzire situaciju i nakon nekoliko izvida donijeli su plan o sidrenju s četiri bloka od stotinu tona kako se brod ne bi pomicao i eventualno potonuo.
Vidi originalni članak

Brod "Deala" stoji već mjesec i pol nasukan kod ulaza u luku Raša, prepušten moru i vjetru te njegova konstrukcija svakim danom slabi i pitanje je vremena kad bi mogla početi pucati, piše Novi list

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brod je postao hrvatski problem nakon što je vlasnik Lučkoj upravi predao dokumentaciju i napustio ga, a Dolores Brenko Škerjanc iz Lučke kapetanije ispričala je kako su nakon odlaska osiguravatelja osigurali brod i stavili preventivnu branu da se spriječi onečišćenje mora. 

BROD POD ZASTAVOM TANZANIJE Teretni brod stoji već mjesec i pol nasukan kod Raše u lošem stanju: Mogao bi početi pucati

Ministarstvo mora svakodnevno nadzire situaciju i nakon nekoliko izvida donijeli su plan o sidrenju s četiri bloka od stotinu tona kako se brod ne bi pomicao i eventualno potonuo.

– Radovi započinju ovaj tjedan i trajat će 5 do 10 radnih dana. Sve troškove ove faze sanacije dužan je podmiriti osiguravatelj. Potom će opet procijeniti situacija i odlučiti o konačnom načinu uklanjanja podrtine - navodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Lučka kapetanica rekla je za Novi list da će se u roku nekoliko dana, maksimalno deset, ispumpati ugljikovodike i kada to naprave, uvjerena je, potpuno će se otkloniti opasnost od onečišćenja.

U BRODU SAMO DIZEL Vlasnik nasukanog broda kod Raše napustio brod i ostavio policu. Sve će trajati mjesecima?

– Tada će Ministarstvo odlučiti kako odsukati brod jer je to zahtjevan pothvat. U brodu je dizel koji je manje opasan od teških goriva kakve je imao Liberijski brod »Fidelity« koji je prije nekoliko godina ispustio gorivo u Bršici, ali i dizel može napraviti štetu - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare