To je to što me zanima!

Napali trojicu političara AfD-a u Njemačkoj, oni tvrde da je to potaknuto s radikalne ljevice

Policija je zasad privela pet osoba te ih nakon uzimanja osobnih podataka pustila na slobodu. Ostali osumnjičeni počinitelji pobjegli su s mjesta događaja.
Vidi originalni članak

Trojica političara krajnje desne Alternative za Njemačku (AfD) napadnuta su u dva odvojena incidenta u subotu navečer u Njemačkoj. 

Dvojicu gradskih vijećnika AfD-a napali su maskirani napadači ispred kafića u središtu Karlsruhea.

Oni su pritom lakše ozlijeđeni. 

Policija je zasad privela pet osoba te ih nakon uzimanja osobnih podataka pustila na slobodu. Ostali osumnjičeni počinitelji pobjegli su s mjesta događaja.

AfD je priopćio da su gradski vijećnici napadnuti bejzbolskom palicom. Policija to nije ni potvrdila ni demantirala. 

Prema AfD-u, napad je potaknut s radikalne lijeve scene. 

Ranije u subotu, 70-godišnjeg Hans-Jürgena Zicklera, zastupnika AfD-a u pokrajinskom parlamentu Saske, šakom je u lice udario muškarac na informativnom štandu u Dresdenu, priopćila je stranka.

Policija u Dresdenu potvrdila je incident. Protiv osumnjičenog napadača, kojemu je 47 godina, podnesena je kaznena prijava.

U Njemačkoj su zaredali napadi na političare iz cijelog političkog spektra u proteklih nekoliko mjeseci.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Antimor 09.06.2024.

    Fini i tolerantni, pod zastavama duginih boja.

  • Pop na Fruli 09.06.2024.

    "U potpori AfD-u prednjače pokrajine na istoku zemlje, u kojima je još uvijek prisutno nezadovoljstvo dosezima njemačkog ujedinjenja, odnosno i dalje prisutnim zaostajanjem za većinom zemlje."....... Bivsi istocnjaci navikli su na "Burgergeld /Socijalu ..nista ne raditi i samo mahati crnim zastavicama. ........To kod zapadnog kulturnog dijela ne prolazi.

  • Filip M. najveca sigurnosna prjetnja RH 09.06.2024.

    ljevica se najbolje vidi kad je njihova parada mora ih se poštovati ako ih netko krivo pogleda odma je kaos itd ., kada je neka druga parada recimo hod za život e onda se valjaju po podu , udaraju po bubnjevima , čupaju zastave itd ..., A sve lijeve žene izgledaju ko strašila pa je valjda to i kompleks manje vrijednosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare