To je to što me zanima!

Napad dječaka u BiH proglašen je terorizmom. Gradonačelnik: Mi smo tolerantan i miran grad

Kasno sinoć oglasio se i ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji je kazao da je podignut stupanj sigurnosti u Federaciji BiH te da je u tijeku istraga
Vidi originalni članak

Ničim izazvan po ulasku u prostorije policijske postaje Bosanska Krupa maloljetnik rođen 2009. godine, nožem je ubo dva policijska službenika. Nažalost, jedan je preminuo na putu ka bolnici, a drugi je nakon operativnog zahvata stabilno i očekujemo da će njegovo stanje biti bolje, rekao je za N1 Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, u Bosanskoj Krupi u četvrtak navečer napadnuta je policijska postaja prilikom čega je ubijen policajac. Maloljetnik je napao policijsku stanicu i ubio policajca. Napad je počinio nožem, a još jedan policajac je zadobio teške ozljede, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović. Napadač je uhićen.

Napad je proglašen terorizmom!

- Tužiteljstvo se očitovalo da u opisanom događaju postoje obilježja kaznenog djela iz člana 201. Kaznenog zakona FBiH, odnosno 'terorizam'. Istraga i dalje ide svojim tokom radi utvrđivanja uzroka i motiva - rekao nam je Beganović.

NAPAD NA POLICIJSKU POSTAJU Strava u BiH: Maloljetnik nožem ubio policajca, a drugog je teško ozlijedio! Na ulicama duge cijevi

Kasno sinoć oglasio se i ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak, koji je kazao da je podignut stupanj sigurnosti u Federaciji BiH te da je u tijeku istraga.

- Maloljetna osoba ušla je u stanicu, zadala ozljede nožem. Jedan ubijen, drugi je u stabilnom stanju. Premijer FBiH informiran, radi se sve što je potrebno, maloljetna osoba je u pitanju, pa ne možemo davati više informacija - rekao je Isak.

Gradonačelnik: Mi smo jedan tolerantan i miran grad

- Što god da kažemo za ovo što se dogodilo u Bosanskoj Krupi je i malo i puno. Mi smo jedan tolerantan i miran grad i ovo što se dogodilo nas je sve zaista šokiralo - rekao je gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović, prenosi Klix.ba.

UBOJSTVO POLICAJCA U BIH Vjerski ekstremizam u pozadini tragedije? Tinejdžer (15) slao čudne poruke prije napada...

- Ja pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom - poručio je.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • nedam se 25.10.2024.

    Garant, nije bio ateist a ni obitelj mu , kao što sam ja. Ponosni sam ateist .

  • Extaza 25.10.2024.

    Kaže na ulici "duge cijevi", jer je klinjo uletio u postaju i izbo policajce. Svašta

  • crozilla 25.10.2024.

    ovećuje se roditeljima ko i onaj balavac iz Beograda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare