To je to što me zanima!

Nakon više od dvije godine otpora, ukrajinski grad Vuhledar okupirale ruske snage

Moskva je nastojala osvojiti Vuhledar, rudarski grad u kojem je prije rata živjelo oko 14.000 ljudi, kao ključan korak prema integraciji cijele Donjecke oblasti u Rusiju
Vidi originalni članak

Rusko ministarstvo obrane potvrdilo je u četvrtak izvješća da su ruske snage preuzele kontrolu nad Vuhledarom na istoku Ukrajine.

Grad, koji Rusija naziva Ugledar, pružao je otpor ruskim napadima više od dvije godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rusija je 2022. objavila da je anektirala četiri ukrajinske pokrajine, uključujući Donjeck, što Kijev i Zapad ne priznaju.

Moskva je nastojala osvojiti Vuhledar, rudarski grad u kojem je prije rata živjelo oko 14.000 ljudi, kao ključan korak prema integraciji cijele Donjecke oblasti u Rusiju.

Grad se nalazi na razmeđu istočnog i južnog bojišta zbog čega je važan za opskrbu obiju strana.

Vuhledar je također blizu željezničke linije koja spaja Krim, crnomorski poluotok koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014., s ukrajinskom industrijskom regijom Donbas, koja se sastoji od Donjecka i istočne Luhanske oblasti, čijim većim dijelom upravlja Moskva.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Emperor24 03.10.2024.

    Bravo rusi,bravo Putin.Fašistima ponestaje gradova :)

  • Handschar division 03.10.2024.

    Svim leftadima, mrziteljima svega Hrvatskog i bolesnicima poput Klauškog umjesto što jedete govna kontaktirajte Ukrajinsku ambasadu i odite tamo kao dobrovoljci. A nas se otkačite, mi se brinemo za budućnost Hrvatske a ne za tuđe ratove, razne Vuhledare i Ugljedare koji se nas niti najmanje ne tiču!

  • starii_vatrogasec 0076 03.10.2024.

    Sve ce to ruje vratiti,kad tad ! Pravda je spora ali dostizna! Slava herojima! 🔱

Komentiraj...
Vidi sve komentare