To je to što me zanima!

Nakon otkaza, uhićen ginekolog iz Osijeka: Određen mu istražni zatvor da ne utječe na svjedoke

Ginekolog nepravomoćno osuđen za silovanje navodno je 9. rujna na pregledu pacijentice nad njom izvršio bludne radnje. Uhićen je i poslan u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecanja na svjedoke
Vidi originalni članak

Doktor Zlatko Topolovec, nepravomoćno osuđen zbog silovanja u veljači, nakon što je dobio otkaz iz KBC Osijek, uhićen je, ispitan i poslan u istražni zatvor. ovaj put zbog navodnog počinjenja bludnih radnji nad pacijenticom 9. rujna ove godine. 

KOMENTIRA: JASMINA SARIĆ ČEDIĆ Sve se u slučaju ginekologa iz KBC Osijeka dogodilo krivo. Što s onima koji su mu dali da radi?

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. rujna 2024., oko 16:30 sati, u Kliničkom bolničkom centru Osijek, kao liječnik jedne klinike, tijekom pregleda pacijentice počinio navedeno kazneno djelo. Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela - izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

-  Nije, poput svih drugih liječnika kod kojih sam bila na pregledu gurnuo sondu u vaginu, nego je prvo trljao sondom po klitorisu i vaginalnim usnama. Sledila sam se, a u ordinaciji je vladao potpuni muk. Sestra je bila u drugom dijelu prostorije, a ja sam sebi postavljala sto pitanje: Je li mi ikad to neki doktor napravio? Zašto on to čini? Pretjerujem li? Nakon toga me napao jer da što sam mislila da ću se sama očistiti doma od dvije tablete, pa sam gledala kako da što prije pobjegnem. Nakon što sam izašla iz kruga bolnice guglala sam kako se zove ginekolog koji je optužen za silovanje, pa usporedila njegovo ime s imenom na mojem nalazu i shvatila da je riječ o istoj osobi. Tu sam se raspala. Osjećala sam se jadno i nezaštićeno u strahu što bi bilo da nije bilo te sestre - rekla je žrtva za Novosti te potvrdila da ga tad nije nitko nadzirao.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • JDL 18.09.2024.

    Sumnja na počinjeno kažnjivo djelo nije razlog da ga razapinju dok god proces nije završen. U svakoj ozbiljnoj i uređenoj demokratskoj zemlji identitet tuženog i identitet onog koji prijavljuje navodno kažnjivo djelo jednako je važno držati u tajnosti dok se proces ne okonča i ne sazna tko je zapravo u svemu tome bio žrtva, a tko napadač. Dr. je mogao dobiti mjeru zabrane rada do okončanja procesa i tad, ako nije kriv, nadoknadili bi mu sve. Ali u primitivnim društvima kad krene lavina pokrenuta jednom klevetom, tad svi polude i ne misle da zakon postoji upravo radi zaštite svakog, a to uključuje također između ostalih i njegovo malodobno djete na koje ovaj javni linč prije okončanja procesa može ostaviti trajne posljedice, a čovjek u konačnici može biti nevin i osoba koja ga tuži može biti pacijent manipulator. Čudim se da su novinari i političari u udrugama tako kratkovidni, tako prejudiciraju vođeni jednoumnim niskim strastima. A ako čovjek bude oslobođen jer nije kriv, što ćete onda?

  • JDL 18.09.2024.

    Neprimjereno je da se sad po medijima već zna ime navodnog krivca jer dok god nad sudom postoji sud i proces nije okončan,tj.postoji mogućnost žalbe, svako iznošenje predmeta i blaćenje sudionika u procesu je kleveta. Sudionici u procesu su ravnopravni i naravno da se sud treba propitivati o psihičkom zdravlju navodne žrtve kako bi se utvrdilo nije li ona zapravo napadač, pa su onda mnoge žene (a to možete biti vi, vaše majke, sestre, kćeri, prijateljice) potencijalne žrtve nečijih deluzija. Jer ako se zbog nečijih deluzija izgubi vrhunski stručnjak za operacije genitalnih tumora, nevin, onda niti jedna žena nije na dobitku i svi gubimo. Da, spominjem deluzije baš na temelju izjava po medijima da je "silovatelj" stajao s lijeve strane kreveta kad je navodno penetrirao. Svakom laiku je jasno da je iz tog položaja moguće penetrirati sondom a ne spolovilom. Sve upućuje na to da su neke osobe u ime udruge emotivno nestrpljivo istrčale s predrasudama i manipulacijama protiv doktora. Malo više mudrosti i znanja o demokraciji i njenim vrijednostima ne bi im škodilo!

  • stari mudrac 17.09.2024.

    Da se nas pita, male, ne bi nikada imao priliku ponoviti zlodjelo. Ni on, ni bilo tko drugi. Ali ne pita se nas, nego Njih. Njih na vlasti. Sjetimo se ive klišanića, silovatelja iz rakovog potoka. Za dva monstruozna silovanja osuđen je na doživotnu robiju (1978), ali ga je hdz pustio na slobodu odmah po dolasku na vlast 1991. Naravno da nije bio ništa bolji, dapače! Sa slijedećim zločinima priskrbio je još robije, na kraju je i krepao na robiji. Izgleda da je bio pušten samo da "ostane u formi". Ko i ovaj doktor ili svi do sada otkriveni pedofili i silovatelji

Komentiraj...
Vidi sve komentare