To je to što me zanima!

Najukusniji američki čokoladni keks je Sparov, rade ga Nijemci

Sveameričku slavu keksi su stekli tijekom 2. svjetskog rata. Grupi vojnika iz Massachusettsa obitelji su ih poslale na pacifičko bojište. Dopali su se i vojnicima iz drugih dijelova SAD-a
Vidi originalni članak

Tanke tvrde kekse svi su posluživali sa sladoledom, a ja sam htjela ponuditi nešto drugačije, ispričala je 1936. američka kuharica Ruth Graves Wakefield. Keksima je dodala komadiće čokolade i nije ih izvaljala sasvim tanko. Tako su u Whitmanu u američkoj državi Massachusetts nastali hrskavi čokoladni keksi.

Dvije godine poslije recept je objavljen u “Wakefield’s cookbook”, kuharici izdanoj u New Yorku, a sveameričku slavu keksi su stekli tijekom 2. svjetskog rata. Grupi vojnika iz Massachusettsa obitelji su ih poslale na pacifičko bojište. Dopali su se i vojnicima iz drugih dijelova SAD-a pa su molili svoje najbliže da ih i njima šalju.

Žiri 24sata kušao je šest hrskavih čokoladnih keksa. Četiri su proizvedena u Njemačkoj, a dva u bjelovarskoj Tvornici keksa i vafla Koestlin. Jedni se prodaju pod proizvođačevim imenom, a drugi su robna marka Ultra plus. Isti su im sastav i hranjiva vrijednost, a različite neto količine (200, odnosno 250 grama) i cijene. Koestlinova vrećica je manja i stoji 10,98 kuna, a Ultra plus 9,48 kuna. Naš žiri kao da je prepoznao da je riječ o istom proizvodu pa je i prosječna ocjena ista - 2,8. Ultra plus smo stavili prije jer je jeftiniji. Kod Koestlinovih keksa ocjenjivači su se najviše razišli. Dali su sve ocjene osim četvorke.     

Idi na 24sata

Komentari 9

  • fazer 27.08.2017.

    Kreševi " Krašuljci" bili najbolji 👍

  • DELETED222 26.08.2017.

    Mi obozavamo koestlin, cude me da je zadnji po ocjenama...

  • _l_ 26.08.2017.

    rat ne bira čije ćeš kekse jesti, isto i na čiju ćeš se naftu vozit

Komentiraj...
Vidi sve komentare