To je to što me zanima!

Najskuplja vila u Hrvatskoj: Za 12 milijuna eura dobijete 12 soba, vinski podrum, veliki vrt..

Put do plaže i izlaz na Lungo mare, 12 soba, dva salona, veliki vrt na kojem se radi četiri sata dnevno. Vila u Opatiji izgrađena 1910. traži novog vlasnika
Vidi originalni članak

Zvuk cvrčaka na velikom trijemu vile izgrađene 1910. godine u Lovranu novog vlasnika će koštati 12 milijuna eura. Ova vila izgrađena je kao ljetnikovac od 650 metara kvadratnih, a Attilia Maguola ju je projektirao po uzoru na palaču Ca d’Oro u Veneciji. 

- To je zaista jedna posebna vila. Ovo nije prvi put da prodajemo ovakav tip nekretnine - govori direktor agencije za nekretnine Milan Mandić. 

FOTO: KAO IZ BAJKE Evo kako izgleda najskuplja vila u Hrvatskoj trenutno na prodaji: Raskoš u Opatiji od 12 mil. eura!

Vila je od ljetnikovca postala zgrada sa odvojenim stanovima, pa je ponovno vraćena u originalno stanje kao depandansa, odnosno sporedna zgrada Vile Astra koja je pored. Trenutni vlasnici, američko-albanskih korijena su je kupili 2016. godine. Platili su malo manje od pet milijuna eura, preuredili ju i sad je prodaju po novoj cijeni od 18.500 eura po kvadratu.

- Ovakva nekretnina je prava rijetkost na tržištu, u zadnjih 20-ak godina prodano je oko 15-ak ovakvih vila. To su vile koje itekako imaju svoje kupce, rijetko kad su na tržištu, a kad se pojave, imate kratki vremenski period da ju kupite. Kao što sam rekao i vlasnicima, jednom kad se kupi, nećete moći kupiti istu stvar negdje drugdje za te novce - govori Mandić.

Do sad su dobili tri ponude, ali sve su bile ispod tražene cijene. 

- Je li ovo previše, odredit će tržište, ali ne vjerujem. Itekako ima kupaca - dodaje. 

Vila se nalazi na parceli od 1.700 metara kvadratnih.

- Vrt se svakodnevno uređuje po četiri sata, samo tako se može držati ova uređenost i stanje. Što se tiče same kuće, ona se čisti nakon korištenja, vlasnici nisu ovdje cijelo vrijeme. Mjesečno se za njeno održavanje odvaja oko 3.000 eura - objašnjava Mandić. 

Vila ima 12 soba, dva salona, dnevni boravak, kuhinju, vinski podrum i ostale nus prostorije. Središnji ulaz vodi na prekrasno dvostruko stubište, a sobe na katu su povezane. Unutra je drvena stolarija, kožni kaučevi i fotelje. Kuća ima svoj parking i asfaltni prilaz, centralni klima uređaj, terase i balkone. Ima dva kata i visoko potkrovlje, spojena je na gradski vodovod, kanalizaciju, a grije se dizalicom topline, odnosno toplinska pumpa. Uz pogled na more, tu je i pogled na Učku. Vlasnici ne pristaju na smanjenje cijene, nedavno su odbili Mađara koji je htio platiti 8 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Burazengija 31.07.2024.

    Neka, lepo meni u mom Zg :D

  • Trezor1337 31.07.2024.

    Lokacija i takav objekt imaju posebnu vrijednost, ali veliki minus je što objekt nema garažu (minimalno za dva vozila) i bazen (i to zatvoreni, s grijanom vodom). Za traženi iznos takvi sadržaji se podrazumijevaju.

  • zeljezni konj 30.07.2024.

    Stjepan Prnjat i Darko Šarić su poslali svoje predstavnike da pogledaju vilu i daju ponudu, nadamo se brzoj realizaciji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare