To je to što me zanima!

Najopasniji terorist na svijetu: Izrađuje neprimjetne bombe

On je mozak iza pokušaja atentata na saudijskog antiterorističkog dužnosnika u ljeto 2009., kao i iza pokušaja rušenja dva teretna zrakoplova u Detroitu 2009.
Vidi originalni članak

Najopasniji terorist na svijetu je  Ibrahim al Asiri, stručnjak u izradi bombi za al-Qaidu. SAD je ovog Saudijca proglasio najopasnijim na svijetu jer je izradu minijaturnih eksplozivnih naprava doveo do savršenstva toliko da ih detektori ne mogu otkriti.

Mozak iza više pokušaja napada

On je mozak iza pokušaja atentata na saudijskog antiterorističkog dužnosnika u ljeto 2009., kao i iza pokušaja rušenja dva teretna zrakoplova u Detroitu 2009. godine. Krajem srpnja otkrivene su nove pojedinosti o njegovim uređajima koji se besprijekorno aktiviraju i koriste eksploziv koji je jako teško otkriti.  Bio je na čelu skupine koja je prošle godine htjela srušiti zrakoplov oko godišnjice napada u kojem je ubijen Osama  bin Laden. Obavještajci su urotu otkrili na vrijeme pa niti jedan zrakoplov nije bio u opasnosti. 

Njegove naprave sve su savršenije

Američke vlasti strahuju da njegove eksplozivne naprave postaju sve savršenije što je duže na slobodi, a iako su njegovi pokušaji dizanja u zrak aviona dosad bili neuspješni boje se da je samo pitanje trenutka kada će opet pokušati nešto. 

Ovaj 30-godišnjak je rođen u Rijadu u vojničkoj obitelji. Ima 30 godina, a odrastao je uz četiri brata i tri sestre. Postao je veoma religiozan kad je jedan od njegove braće poginuo u automobilskoj nesreći.

Studij kemije pomaže mu u izradi

Fakultet kemije napustio je 2003. godine kada je SAD upao u Irak. Postaje radikalan, a studij kemije pomogao mu je u usavršavanju izrade bombi bez metalnih dijelova, a može ih se sakriti u donje rublje ili čak u tijelo bombaša pa ih je nemoguće otkriti. Koristi vrstu eksploziva koju ni psi ne mogu nanjušiti.

Odgojio je nove generacije

Amerikance posebno brinu tajni izvještaji CIA-e koji sugeriraju da je započeo suradnju s liječnicima s kojima pokušava usavršiti tehniku kirurške ugradnje eksplozivnih naprava u tijelo bombaša. 

Dosad su eksperimente vršili na psima, ali se ne zna jesu li uspjeli. Amerikanci se boje da će se na kraju pokazati da njegov najopasniji izum nisu bombe, nego drugi ekstremisti koje je obučio da rade isto. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • DaneGlavosjek 01.08.2013.

    Neprijatelj Izraela br .1. bio je poznati pod nadimkon inžinjer jedina mana mu je bila daje bio veliki ljubitelj mobietela i ubili su ga s mobitelom

  • Archleveh 01.08.2013.

    ja mislim da sve to maslo americke vlade, opet da imaju ispriku da izvode svoje "neprimjetne" osvajacke akcije xD

  • WOMANIZER 01.08.2013.

    kad ga nađu, prisilit će ih da radi za njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare