To je to što me zanima!

Ruska zabranjena bomba: Može izbrisati kompletne gradske blokove u samo nekoliko sati

Ukrajinska veleposlanica u SAD-u optužila je Rusiju za korištenje razornih vakuumskih bombi u invaziji na Ukrajinu. Posljedice ovih vrsta bombi su užasavajuće po sve u njihovoj blizini...
Vidi originalni članak

Strah me da će Rusija i Putin, ako njihov plan invazije ne bude išao kako su oni zamislili, u Ukrajini upotrijebiti vakuumske bombe. Mislim da se neće držati pravila ratovanja, rekao je prvog dana invazije za INews visoki izvor iz jedne zapadne vlade...

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

I, čini se, bio je u pravu.  Tijekom ponedjeljka ukrajinska veleposlanica u SAD-u optužila je Rusiju za korištenje ovog oružja.

POGLEDAJTE SNIMKE Prema Kijevu ide ruski konvoj dug više od 64 kilometra!?

- Danas su upotrijebili vakuumsku bombu, što je zapravo zabranjeno Ženevskom konvencijom. Razaranje koje Rusija pokušava nanijeti Ukrajini je veliko.- rekla je pred članovima kongresa Oksana Markarova.

Termobarično oružje ne koristi konvencionalno streljivo. Umjesto toga, napunjeno je visokotlačnim eksplozivom i usisava kisik iz okoliša kako bi stvorilo iznimno snažnu eksploziju i val tlaka. A što to znači u 'praksi'?

Pa...Posljedice za one koji se nađu u okruženju eksplozije su užasne. 

MIRNO RADE Rusi i Amerikanci nastavljaju suradnju u svemiru, a iz NASA-e poručuju: Nema uopće napetosti

- Najbliži udaru jednostavno 'ispare'. Oni malo udaljeniji pate od teških opeklina, njihova pluća često potpuno nastradaju u udaru. Žrtve potom udišu otrovne plinove. Onima još udaljenijima može uništiti unutarnje organe, probiti bubnjiće i uzrokovati gubitak vida. Učinak ovih vrsta bombi je jako ubojit i jako neugodan - stoji u američkom istraživanju o učinku ove vrste oružja iz 1993. godine.

I MI SMO NA POPISU Rusi prijete svima koji šalju oružje Ukrajini. I Hrvatska ga šalje. Vojnu opremu i strojnice

Što je još strašnije, drugo američko istraživanje otkrilo je kako ova vrsta bombe ne utječe na moždano tkivo toliko destruktivno kao na ostatak našeg tjelesnog sustava, pa žrtve umiru u velikim bolovima dok se guše. Mogu biti potpuno svjesne.

Ova vrsta oružja zapravo je, navode stručnjaci, po destruktivnoj moći najbliža atomskom oružju. Samo što ova ne ostavlja radijaciju i nije toliko pogubna za okoliš. Kako divno od nas kao vrste da smo na to pazili dok smo izmišljali ovo oružje...

ZBOG SIGURNOSTI SAD zatvorio veleposlanstvo u Bjelorusiji i evakuirao osoblje iz Moskve: 'Poduzeli smo sve'

Ovu vrstu naoružanja prvo su počeli razvijati u SAD-u i SSSR-u početkom 60-ih godina prošlog stoljeća. Korištene su u vijetnamskom ratu od američke strane, nešto kasnije sovjetske snage koristile su je u sukobima s Kinom i Afganistanom, poslije i Rusija u Čečeniji, Amerika u svojim sukobima na bliskom istoku...

Najjaču bombu ove vrste Rusi su 'isprobali' 2007. godine. Nazvana je 'ocem svih bombi' i njezina je moć bila u rangu manje nuklearne bombe. Nije poznato s koliko njih danas raspolažu.

- Ova vrsta oružja koristi se za potpuno brisanje nečega s lica zemlje. Nekoliko 'pogodaka' može razoriti cijele gradske blokove u kratkom roku - objasnili su stručnjaci njezino djelovanje.

Ruska strana još se nije oglasila oko korištenja ove vrste naoružanja.

Više o ruskoj invaziji čitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 03.03.2022.

    Je li ga Amerika mogla / smjela koristiti ?

  • Perry Cox 02.03.2022.

    Di je ona dušica Carla del Ponte danas ?

  • os-lega 01.03.2022.

    "Zeleni" su sigurno za to oružje, jer kako kažu u članku, nije štetno za okoliš!? Svašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare