To je to što me zanima!

Najavljena ozbiljna prijetnja za nacionalnu sigurnost u SAD-u, navodno povezana s Rusijom

Dva izvora i američki dužnosnik rekli su da je prijetnja povezana s Rusijom, a višestruki izvori upoznati s obavještajnim podacima okarakterizirali su ih kao jako osjetljive
Vidi originalni članak

Predsjednik Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma SAD-a Mike Turner dostavio je svim članovima Kongresa informacije o ozbiljnim prijetnjama za nacionalnu sigurnost, javlja CNN.

Dok su Turner i Bijela kuća ostali nejasni što prijetnja podrazumijeva, dva izvora i američki dužnosnik rekli su CNN-u da je prijetnja povezana s Rusijom. Višestruki izvori upoznati s obavještajnim podacima okarakterizirali su ih kao jako osjetljive. 

PORUKA Rusija zaprijetila Europskoj uniji i SAD-u: Bit ćemo vrlo oštri ako 'ukradete' našu imovinu

Jedan od izvora otkrio je da su informacije jako zabrinjavajuće i destabilizirajuće. Ranije u srijedu, Turner je svojim kolegama iz Kongresa poslao pismo u kojem je rekao da je hitna stvar  s destabilizirajućom stranom vojnom sposobnošću.

Turner je u pismu svojim kongresnim kolegama rekao da je Odbor za obavještajne poslove Zastupničkog doma 13. veljače glasovao da se određene informacije stave na raspolaganje zastupnicima na pregled. Pozvao je i predsjednika Bidena da deklasificira sve informacije vezane uz ovu prijetnju. 

BEZ DOGOVORA Ruski izvori: 'Putinov prijedlog za primirje bio neprihvatljiv SAD-u. Sve se na kraju raspalo'

Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da je osobno dogovorio sastanak s najvišim zastupnicima u odborima za nacionalnu sigurnost prije nego što je Turner javno upozorio na ono što je nazvao ozbiljnom prijetnjom nacionalnoj sigurnosti.

Sullivan je signalizirao određenu frustraciju Turnerom jer je svojom izjavom za javnost preduhitrio taj sastanak, zakazan za četvrtak, rekavši da je malo iznenađen da je Turner danas javno istupio.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • lolita 29 15.02.2024.

    bice isto kao i ona laz o oruzju za masovno unistenje koja je posluzila kao izlika za ubijanje civila i kradju nafte

  • PetrKropotkin 15.02.2024.

    Već smo dobro upoznati sa fantaziranjem američke obavještajne zajednice... neka izmisle nešto novo!

  • Antimor 15.02.2024.

    Ružne stvari u Americi su realnost. Ali povezano s ovim što se događa u Palestini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare