To je to što me zanima!

Nagrađivanog fotografa, koji je izvještavao iz ratnog Sarajeva, u Kaliforniji ubio 19-godišnji sin

Ured okružnog tužitelja okruga Los Angeles potvrdio je kako je za njegovo ubojstvo optužen njegov 19-godišnji sin. Iz izvora blliskih istrazi doznaje se kako je Paul Lowe bio uboden u vrat
Vidi originalni članak

Emir Lowe (19), sin poznatog britanskog fotoreportera Paula Lowea (61), optužen je za ubojstvo svog oca. Paul Lowe pronađen je s ubodnim ranama na planinarskoj stazi u Kaliforniji, prenosi BBC.

Lowe je inače bio nagrađivani fotograf koji je izvještavao o sukobima diljem svijeta, a izvještavao je i o opsadi Sarajeva od 1992. do 1995. godine.

Ured okružnog tužitelja okruga Los Angeles potvrdio je kako je za njegovo ubojstvo optužen njegov 19-godišnji sin. Iz izvora blliskih istrazi doznaje se kako je Paul Lowe bio uboden u vrat.

Policija je izvijestila kako je oko 15:28 sati po lokalnom vremenu na cesti Mount Baldy, blizu Stoddard Canyon Fallsa, policajci izašli na teren po dojavi i zatekli muškarca s teškim ozljedama koji je uskoro preminuo. Očevici su vidjeli muškarca kako bježi s mjesta ubojstva, a potom je sudjelovao u prometnoj nesreći par kilometara dalje nakon čega je uhićen.

- Paul je bio gostujući profesor na Odsjeku za ratne studije, profesor fotonovinarstva na University of the Arts London i nagrađivani fotoreporter s VII Akademije. Bio je prijatelj, kolega i suradnik čiji je rad imao ogroman utjecaj u osvjetljavanju opsade Sarajeva i suočavanju s njezinim nasljeđem. Imali smo čast raditi s njim na nekoliko projekata - priopćili su iz londonskog King's Collegea.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • liliZG2.0 16.10.2024.

    crna kronika svaki dan dokazuje da ti najgori neprijatelji dolaze iz uže familije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare