To je to što me zanima!

Nacional: Rimac je Plenkiju poslala SMS za vjetroelektrane, on ju je istoga dana nazvao

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje
Vidi originalni članak

Sadržaj USKOK-ova spisa otkriva da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane 'zapeo u začaranom krugu šume - imovina - poljoprivreda'. Plenković ju je istog dana nazvao na mobitel, piše Nacional.

Navodno je i dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo, a Rimac je pričala i s više ministara u vladi.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

POČINJE KAMPANJA Plenković: 'Svjestan sam da imamo antivakserski problem'

Prema tvrdnjama jednog od izvora iz HDZ-a, ondje su ona i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog stožera HDZ-a Nediljko Dujić, također razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene.

Dujić je otvoreno lobirao za projekt.

Podsjetimo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • zlatko01 30.12.2022.

    A ja neka plaćam cca. 100€ godišnje za obnovljive izvore energije. A i vi svi ostali koji plaćate račune za energiju plaćate naknade za obnovljive izvore energije na kojima se pojedinci enormno bogate.Tko bi platio stotinjak tisuća Eura "posredničke naknade" (mita) da nema dugoročne masne zarade???Pljačkaju nas na svakom koraku, a mi im dajemo veliku podršku (tako barem tvrde neke agencije)!!!

  • 22.12.2020.

    Tu je dok paše šatorašima !

  • japanokinezjapano 22.12.2020.

    I, šta sad???

Komentiraj...
Vidi sve komentare