To je to što me zanima!

Načelnik Tučepa: 'Zamalo sam izgorio! Planuo mi je auto, iskočio sam van. Nije dobro...'

Život je jedva u požaru u Tučepima spasio načelnik Ante Čobrnić, koji je u zadnji tren iskočio iz gorućeg automobila
Vidi originalni članak

Zamalo sam izgorio. Izogrio mi je auto. Ja sam bio kao Mad Max u tom trenutku - tako nam je opisao požar s kojim se susreo  tučepski načelnik Ante Čobrnić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Požar koji je u utorak u večernjim satima buknuo u Gornjim Tučepima širi se munjevitom brzinom tako da su i stanovnici makarske Volicije u pripravnosti za evakuaciju kao i Tučepljani. Bura puše na udare što otežava gašenje, a magistrala prema Tučepima, odnosno Dubrovniku, zatvorena je za promet, blokirani su svi prolazi, a vatrenu buktinju gase sve raspoložive vatrogasne snage s područja Makarske rivijere i Splitsko-dalmatinske županije.

DALMACIJA U PLAMENU VIDEO Buknuo je još jedan požar: Gori na području Tučepa, policija je zatvorila cestu

- Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića kako bih pružio potporu vatrogascima. Tad je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima pa sam uletio u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto iz kojeg sam odmah iskočio, a koje je izgorjelo u nekoliko minuta. Sve se odvijalo kao u filmu i u jednom trenu ostao sam zarobljen u vatrenom obruču. Sad sam u Tučepima i ne mičem se nigdje jer ovo što sam proživio zbilja je bilo katastrofa i u šoku sam - rekao je Čobrnić. 

BUKTINJA U DALMACIJI VIDEO Pogledajte kako kanader gasi požar kraj zračne luke u Zadru: 'Vatra je gutala sve'

- Ugrožene su kuće. Vatrogasci su se dobro okružili tako da nisu izgorjele kuće. Vatra ide u pravcu ispod planine prema moru, prema istoku. Blizu je magistrale, brzo se širilo zbog vjetra. Nije dobro, ali je pod kontrolom koliko vidim. U kontaktu smo svi. Kanaderi nam nažalost ne mogu pomoći zbog mraka - rekao je Čobrnić. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • axl44 31.07.2024.

    izogrio, volicija... jel vi pročitate kakve nebuloze pišete prije nego objavite članak?

  • Dalmatinka😇 31.07.2024.

    Treba reči jasno i glasno : Požare podmecu S.R.B.I. i to uvjek kad poćne puhati vjetar da se bolje rasplamsa. Nema veze vrućine s tim, Dugo su prijetili poslije rata da će Hrvatska gorjeti u plamenu, dok su komentatori evo ovako komentirali kao ja .... Komentar bi nestao u tren oka, kao što će nestati i ovaj moj.Admini i novinari po svim portalima ne vole Hrvatsku i nije mi jasno što u njoj rade.😭

  • tuti fruti 11 31.07.2024.

    Veli radin da je to običaj da pupavacc bude predsjednik,a ne po ustavnom zakonu hrvatske.Pa taj palež je možda običaj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare