To je to što me zanima!

Na tisuće adresa Zagrepčana uskoro stižu novi ugovori za plin: Hoće li sve ići po planu?

Iz Međimurje-plina poručuju da su znali u što se upuštaju. U pripremi je otvaranje novih poslovnica u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću
Vidi originalni članak

Čeka li Zagrepčane kaos s ugovorima za plin? Novi opskrbljivač, nakon natječaja, je tvrtka Međimurje-plin. Prije nego što krene u posao morat će s korisnicima potpisati ugovore. No to neće biti tako lagan posao jer osim što treba sklopiti oko 300 tisuća ugovora, treba očitati i sve plinomjere...

Korisnici plina u Zagrebu uskoro će početi dobivati nove ugovore, javlja HRT. Slat će ih novi javni pružatelj usluge Međimurje-plin. O skoroj promjeni kupce će obavijestiti i sadašnji pružatelj usluge.

 - Oni će morati podnijeti zahtjev za promjenu opskrbljivača i potpisati ugovor, pri tome će morati očitati svoja brojila da se zna zadnje stanje. Mi ćemo sa svim informacijama za naše kupce ići na vrijeme - rekao je direktor Gradske plinare Zagreb - Opskrba Jeronim Tomas.

ZA STRUJU SVE, ZA PLIN - NIŠTA Detalji plinske bitke za Zagreb: Ulog je čak 130 milijuna eura, a država nije isplatila ni cent!

I ako tehnički gledano novi ugovori mogu biti potpisani već sutra, veći problem je očitanje stanja plinomjera.

- Budući da Međimurje-plin u posao ulazi tek prvog listopada, postavlja se pitanje tko će i kako očitati točno stanje. Kada bi se radilo to kako treba, trebali bi napraviti 300 tisuća očitanja s 30.9 na 1.10., što je nemoguće u gradu Zagrebu napraviti - istaknuo je predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike Hrvatske Vlatko Kottnig.

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Zagrebačka plinara ostala je dužna Vujnovcu 130 mil. eura: 'To bi mu država trebala platiti'

Tranziciju će, uz nedostatak očitavača, otežati i godišnji odmori. Ipak, iz Međimurje-plina poručuju da su znali u što se upuštaju. U pripremi je otvaranje novih poslovnica u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću.

- Moramo poštovati rokove koji su određeni od strane HERA-e. Dakle, prve ugovore odnosno bazu podataka tek možemo dobiti od 1. listopada po kojima onda možemo postupiti i kome možemo slati ugovor i kome možemo sklapati ugovore za kućanstvo u gradu Zagrebu - naglasio je predsjednik Uprave Međimurje-plina Nenad Hranilović.

SVE ZBOG OPSKRBE Holding: Plinara će imati smanjene prihode za 92 mil. €

Zagrepčani prate situaciju. Svjesni su da promjene dolaze, zbog čega su dodatno oprezni. Situacija se može dodatno zakomplicirati ako ni s jednom tvrtkom ne potpišete ugovor.Tada prelazite kod zajamčenog opskrbljivača, a to je trenutačno HEP plin. Nije poznato koliko bi oni takvih korisnika mogli odjednom primiti, no poznato je po kojem principu rade.

- Zajamčeni opskrbljivač tri mjeseca drži korisnike po tim reguliranim cijenama, a onda ga u principu stimulira s povećanjem cijene da si nađe nekog opskrbljivača - rekao je Kottnig.

NOVI DETALJI Imamo novi dokaz promašaja. Ključni čovjek GPZO-a: 'Neće Međimurje plin doći u Zagreb'

Zagrepčanima će, prije nego što im stignu novi ugovori Međimurje-plina, na adrese stići ponuda Gradske plinare Zagreb - Opskrba, koja će prvi put u svojoj povijesti zaigrati u tržišnoj utakmici u kojoj će pokušati zadržati dio korisnika.     

Idi na 24sata

Komentari 5

  • vuky91 18.06.2024.

    Cijena će biti ista od GPZ-Opskrbe d.o.o. i od Međimurja Plin d.o.o. Svi koji potpišu ugovor sa GPZ-O d.o.o. ostaju kupci gdje su bili i do sada, dok oni koji ne potpišu automatski prelaze na Međimurje Plin d.o.o. i njima će biti poslani ugovori za JU. Vrlo lako se može dogoditi da umjesto 290.000 recimo samo 100.000 kupaca pređe u Međimurje. Tu je i pitanje obračuna, kupci u zg su uglavnom na 3mj načinu, Međimurje ima 1mj i 6mj s obveznim ratama. Također online aplikacija je bolja od GPZ-O, da ne govorim o podršci (reklamacije, povrati...) Kupcima je u svakom slučaju bolje ostat na GPZ-O d.o.o. Sjetite se kako je Lider Express svojedobno htio zamijenit Hrvatsku poštu i kako je to završilo.

  • toma789 17.06.2024.

    mislim ako će im plin biti jeftiniji, ne vidim razloga da netko ne potpiše novi ugovor. pa plin imaš zagarantiran

  • liliZG2.0 17.06.2024.

    ljudi s internetom to mogu napraviti preko neta, a navodno da plin očitavaju i poštari, pa na taj dan, ga mogu i poštari zabilježiti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare