To je to što me zanima!

Na sveučilište u Mostaru upisuje se sve više stranih studenata, najviše ih dolazi iz Hrvatske

Najviše novih studenata dolazi iz Hercegovačko-neretvanske županije, gdje je i sjedište sveučilišta
Vidi originalni članak

Ovo ljeto na mostarsko sveučilište upisala su se 1353 nova studenta, što je za 42 posto više nego lani, priopćili su s te visokoobrazovne institucije. Ove godine, ističu, broj prijava stranih studenata je viši od 20 posto, pri čemu najveći broj dolazi iz Hrvatske. 

- Ovaj broj međutim nije konačan jer mu nisu pridodani studenti Akademije likovnih umjetnosti i Studija medicine na engleskom jeziku, čiji se prijamni ispiti zbog specifičnosti održavaju u rujnu - navode sa Sveučilišta u Mostaru (SUM). Ti su podaci predstavljeni Senatu ove visokoškolske ustanove, a čekaju se i rezultati jesenskog roka upisa.

Najviše novih studenata dolazi iz Hercegovačko-neretvanske županije, gdje je i sjedište sveučilišta. Kod studenata koji dolaze iz inozemstva bilježi se kontinuiran rast. Najveći brojih je iz Republike Hrvatske, ali i ostalih susjednih država Republike Srbije i Crne Gore.

Sveučilište u Mostaru je drugo najveće sveučilište u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Mostaru. Ima deset fakulteta i jednu Akademiju umjetnosti s 50 različitih studija, 46 specijalizacija i 70 studijskih grupa. Na SUM-u studira više od 10.000 studenata.

Financijski ga podupire i Vlada Republike Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Regoč19 21.09.2024.

    E pa da; u Hrvatskoj na mnoga nije upisan niti jedan student - svi pohrlili tamo i na slična mjesta - to su isprobana, uhodana, cijenjena sveučilišta. Neka više cijenjena, a neka jeftinije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare