To je to što me zanima!

'Na putu sam razmišljao o patnjama koje sam prošao'

Zvonko Bušić je u petak u rodnom Imotskom govorio pred okupljenom masom o stradanjima imotske krajine. Govorio je i o majčinim patnjama
Vidi originalni članak

Na putu od Zagreba ka Imotskom razmišljao sam o patnjama kroz koje sam prošao. Za dan radosti koji ovdje provedem, spreman sam propatiti tisuću puta. Lagan sam kao pero i kao da hodam po oblacima, rekao je Zvonko Bušić pred okupljenom masom koja je ga je dočekala u rodnom Imotskom na Trgu Tina Ujevića. Iako je pri dolasku na binu pokazivao vidljive znakove iscrpljenosti, Bušić je, u organizaciji udruge "Imotski sokolovi", održao poduži govor praćen aplauzima i skandiranjem okupljenih. Odao je počast svim poginulim i stradalim za Hrvatsku te je podsjetio na burnu prošlost imotske krajine, "područja nasilnih podjela, koje je usprkos svemu ostalo jedinstvena cjelina". Govorio je i o patnjama svoje obitelji, posebno pokojne majke, ali se prisjetio i romantičnih trenutaka prije odlaska iz Imotskog.
- Bio sam zaljubljen u jednu frizerku kojoj sam posljednjeg dana pod prozorom zapjevao "Nemoj plakati moja kovilja, do'će vrime, vratit ću se i ja". Moja frizerka danas ima i unuke. A meni je Bog dao moju Penelopu koja me je vjerno slijedila i strpljivo čekala, rekao je na kraju svog govora Bušić pozvavši svoju suprugu Julienne da mu se pridruži na bini. Zadržao se još kratko odslušavši nastup skupine pjevača gange, nakon čega se sa suprugom zaputio u rodnu Goricu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • escortsanja 02.08.2008.

    Dobrodošao kući hrvatski junače!

  • sussi 02.08.2008.

    @slažem se sa svima @ - samo trebali bi teroristi zarobiti njegove najbliže pa da vidi kako je , o kakvim je on patnjama razmišljao , šta je tražio to je i dobio .

  • diki 02.08.2008.

    LITICAR- Oteti zrakoplov znači da si oteo i pri tom zarobio putnike na određeno vrijeme. Postaviti bombu znbači imati namjeru i ubiti. Teror je na grčkom strah a za svoje ideale netreba nikoga ubijati i zarobljavati. Što bi bilo da su tebe ili tvoje bližnje zarobili teroristi, da li bi i tada tako razmiljšljao?

Komentiraj...
Vidi sve komentare