To je to što me zanima!

Na plaži na Viru tijelo je ležalo kraj kupača: Utopio se stranac

Strani državljanin se, po svemu sudeći, utopio kraj plaže Velika Slatina na Viru. Hitna ga je oživljavala ali nije bilo spasa. Tijelo leži na plaži među kupačima, čuvaju ga policajci, jer se čeka mrtvozornik
Vidi originalni članak

Na plaži Slatina na otoku Viru, došlo je do tragedije. 

- Na plaži Slatina pored kupača leži mrtav čovjek već četiri sata. Čuvaju ga dva policajca iz kafića na plaži. Bila je hitna iz Zadra i s Vira, jako su ga dugo pokušavali spasiti. Na kraju su samo proglasili smrt. Ali truplo je tu već četiri sata, okolo kupači - govori čitatelj koji je dojavio vijest. 

Iz nadležne policije, PU Zadarske, kažu da je postupanje u tijeku.

- Policija je oko 11 sati zaprimila dojavu od hitne medicinske pomoći kako je na Viru, na predjelu plaže Velika Slatina, preminula osoba koju su pokušali reanimirati nakon što su ju izvukli iz mora. Radi se o muškarcu, stranom državljaninu. U tijeku je daljnje postupanje svih službi - kažu iz PU zadarske. 

Inače, policija nije ta koja smije pomicati tijelo. Nakon smrti, glavnu riječ ima mrtvozornik.

- Procedura jest da nakon dojave o smrti pojedine osobe na mjesto događaja izlazi najbliža policijska ophodnja koja osigurava mjesto događaja i nakon što mrtvozornik konstatira smrt i uzrok (ukoliko je u mogućnosti), slijedi postupanje ovisno o utvrđenom - rekli su još prije oko drugog sličnog slučaja u Vodicama iz šibensko-kninske policije.

Zbog forenzičke obrade i očevida, koji ponekad traje par sati, važno je da tijelo ostane kakvo je bilo u trenutku smrti, ako je to moguće. Na taj način se spriječava kompromitiranje istrage.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • škemba 14.08.2024.

    Nakon mrtvozornika tijelo se ne miče dva sata. Znači na plaži.

  • Andrea 1 14.08.2024.

    Kao prvo čovjek se nije utopio bez razloga,imao je jako visok krvni tlak.Kao drugo, 20 min ga je osobno moj suprug,uz dvojicu muškaraca oživljavao.Uspjeli su ga i vratiti,ali ga nisu uspjeli održati dok nije došla hitna. Pri dolasku hitne, suprug ga je i dalje reanimirao.... jer su ga to tražili dok se pripreme. Uz svu aparaturu koju posjeduju,nisu baš to nešto ni primjenili. Iz razloga što se piše svašta po portalima, htjela sam samo ukazati kako je bilo zaista jer sam i osobno svemu prisustovala i vidjela. Obitelji iskrena sućut. 

  • crozdrtava 12.08.2024.

    Da je koji slučajem umro na Markovom trgu maknuli bi ga prije nego bi hitna došla!

Komentiraj...
Vidi sve komentare