To je to što me zanima!

Na minus tri su se 'sunčali' na snježnoj plaži u Selcima

Veseli prijatelji su se skinuli u kupaće, sjeli na ležaljke i pretvarali se da piju margaritu. Riječani su skupili više hrabrosti pa su se okupali u moru
Vidi originalni članak

Davor Jeličić (desno) i Elvis pokazali su zube zimi koja je paralizirala Hrvatsku. Na plaži u Selcima skinuli su se u kupaće, sjeli na ležaljke i pretvarali se da piju margaritu. Na -3 nisu izdržali dulje od tri minute, pa su se pokupili na čaj u kafić. Ljudi u Rijeci skupili su više hrabrosti te su se okupali i grudali u moru. Osim u Rijeci odvažnih je bilo i u Poreču te Opatiji. I dok su se drugi borili da očiste snijeg sa svojih automobila i puteva do kuće drugi su se brćkali u moru. Temperatura mora u Poreču je bila 11 celzijevaca dok je u zraku bilo hladnih -1.

'NIJEDNA ZIMA NIJE OSTALA NA NEBESIMA'
Meteorolog mr. Milan Sijerković kaže da je ovakav nalet zime bio i 1973. Tad se temperatura u Lici spustila i do -28 stupnjeva, a snijeg je zabijelio cijelu Hrvatsku.
- Na Pelješcu ga je tad bilo 30-ak cm. No ovakve zime javljaju se svakih 10-20 godina. Ipak me tješi to što zima nije zaboravljena - kaže Sijerković.

NAGIBNI VLAKOVI ZAGLAVILI U SNIJEGU
Nagibni vlak koji je u subotu ujutro krenuo prema Zagrebu zaglavio je u snijegu u Gračacu.  Putnici su četiri sata čekali pomoć, prenosi HRT. Po njih je došao motorni vlak no ponovo su stali kod mjesta Metak. Tamo su bilo do navečer. Nagibni vlak koji je krenuo iz Zagreba prema Splitu stao je u Vrhovinama. Putnici su rekli da su bili žedni, gladni, izmoreni te promrzli.
- Iz Splita smo krenuli ujutro u 7.55, a u Gospiću smo trebali biti iza tri sata, no putovali smo 12 sati - kazao je ptunik koji je u subotu oko 20.15 napokon stigao u Gospić.
- Krenuli smo nagibnim vlakom. U 10.50 stali smo u Gračacu jer se vlaku zamrznuo kočioni sustav. Sljedeći vlak čekali smo dva do tri sata. Stigao je stari vlak, šinobus. No nakon 10 minuta i on je stao. Sljedećeg smo čekali četiri sata. To je stara lokomotiva iz Perušića koja nas je povukla do Gospića. U 18 sati krenuo je sljedeći redovni nagibni vlak prema Zagrebu, a njega su putnici iz prethodnog pričekali u Gospiću - objasnio je svoje cijelodnevni putovanje.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • sprinterica 20.12.2009.

    ovo kupanje i sunčanje na ovakvom vremenenu od mene samo jedan komentar brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  • Državotvor 20.12.2009.

    Debili

  • brangelina 20.12.2009.

    bolesnici koji bi svom silom u medije!!!! bolesno!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare