To je to što me zanima!

Na kipu Anne Frank crvenom bojom ispisana riječ "Gaza"

Na fotografijama s mjesta događaja vidi se riječ "Gaza" napisana crvenom bojom na postolju kipa, koji je podignut u blizini mjesta gdje je Frank živjela s obitelji
Vidi originalni članak

Nijednom Palestincu nije pomoglo prljanje njezine tako dragocjene statue - poručila je gradonačelnica Amsterdama Femke Halsema nakon što je na kipu Anne Frank osvanuo je grafit "Gaza". Na fotografijama s mjesta događaja vidi se riječ "Gaza" napisana crvenom bojom na postolju kipa, koji je podignut u blizini mjesta gdje su Frank i njezina obitelj živjeli prije nego što su bili prisiljeni da se sakriju od nacista.

- Ova mlada djevojka, koju su nacisti tako brutalno ubili u dobi od 15 godina, nas i naš grad svaki dan podsjeća na humanost i nježnost, u najtežim okolnostima. Tko god to bio, sram te bilo! Za to nema opravdanja - napisala je Halsema na Instagramu. 

Amsterdamska policija otvorila je istragu o incidentu. Nitko još nije uhićen. Policija je za CNN potvrdila kako je jučer tijekom poslijepodneva zaprimila dojavu o vandalizmu. Zahvaljujući dnevniku koji je marljivo pisala dok se s obitelji skrivala u Nizozemskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata, malena Anne postala je jedan od simbola borbe protiv nacizma.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ksenijast 11.07.2024.

    ...trenutno im nista ne pomaze...

  • Sokol ga nije volio 11.07.2024.

    Sad kad su se uloge zamjenile onda nema "holokausta"????Sad se pitam dali je istina o konclogorima istinita ili je samo mit,možda je Hitler ovo vidio prije nas pa htio svijet spasiti od zla.

  • 10.07.2024.

    Židovski medij osuđuje. Podrška Palestini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare