To je to što me zanima!

Na Braču netko muči, sakati i truje mačke: 'Lopatom je mom mačku sve smrvio u tijelu'

Bacanje otrova nakon čega životinje danima umiru u teškim mukama česta je pojava u tom bračkom mjestu. Svi slučajevi prošli tjedan su prijavljeni policiji
Vidi originalni članak

Iživljavanja, zlostavljanja, trovanja i nebriga nad mještanskim mačkama postali su već nekoliko mjeseci svakodnevica u samo naoko mirnom Sumartinu na otoku Braču, javlja Slobodna Dalmacija

Naime i prošlog se tjedna dogodio incident u kojem je do smrti zidarskom lopatom smrvljen mačak, kućni ljubimac lokalne obitelji. Policija upravo provodi kriminalističko istraživanje.

Ovoga je tjedna jedna Sumartinka, kako govori dio sumještana, u svom vrtu, ispod nakupine lišća, pronašla poluzakopanu mačju glavu, nožem ili sjekirom precizno odstranjenu od tijela. Ostatka strvine nije bilo u blizini. Nedavno je uličnom mačiću netko od domaćih udarcem nogom ili tvrdim predmetom slomio bedrenu kost.

POLICIJA GA PRIVELA Pucnjava na splitskoj Zenti: Muškarac htio likvidirati mačke koje su mu se penjale u brod?!

Bacanje otrova nakon čega životinje danima umiru u teškim mukama česta je pojava u tom bračkom mjestu. Nakon što je prošlog tjedna lopatom do smrti pretučen njezin kućni ljubimac, 69-godišnja Sumartinka Jadranka Ljuba slučaj je prijavila policiji, jasno i glasno imenujući sredovječnog muškarca za osobu koju smatra zlostavljačem, piše Slobodna Dalmacija

I za koju je uvjerena kako već duže vrijeme brutalno mrcvari, sakati, lovi i ubija mačke. Pukao joj je film.

- Jesam, prijavila sam ga, nisam ga vidjela svojim očima da je to učinio, ali zna da je jer mu nije prvi put. Učinio je to s onom lopatom, onom velikom što ju drži kraj ulaza. Tom mom malom mačku smrvio je sve u tijelu, slomio ga cijelog, slomio mu je sve kosti, sve unutra, i to samo zato što mu je budan ušao u dvor - kazala je Jadranka. 

- Jadna životinja je uspjela zadnjom snagom pobjeći od mučitelja. Našla san ga na ulici, krvario je na sve otvore. Ovaj tko je to napravio i prije je po ulici trčao za mačkama, na svoje sam ga oči čula kako govori da treba zatući sve, i nas i mačke, da će nas sve pobiti. Muž mu je skupio slomljeno tijelo i odnio ga pokopati. Slikali smo ga prije toga i poslali policiji neka vide što ovaj mučitelj mačkama radi - dodala je.

Ovo nije prvi da sakati i ubija, prije nekoliko mjeseci je velikom drvenom letvom jednu mačku udario po glavi i vratu. Tri je mjeseca jadna životinja u ranama tako hodala, ali i ostala živa.

Policija je zbog ovog incidenta dolazila dva puta u Sumartin. I njih, ali i nas zanima kako će slučaj nakon istraživanja završiti, posebice zato što se u mjestu šuška kako osoba koja je prijavljena za zlostavljanje, policiji nije negirala djelo. Žalosno je što u tom Sumartinu ima još mrzitelja životinja, koji bi mačku najradije stavili u kesu, vriću, pa je bacili u more ili jamu. Otvoreno to govore kada naiđu na malu skupinu od pet do šest žena koje pomažu u brizi o uličnim mačkama, rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • možetemi 23.12.2021.

    Kome je cilj mučiti životinje?

  • Miške 23.12.2021.

    Mačke sterilizirati o trošku općine

  • rimad001 22.12.2021.

    pa bolje da vam štakori kruže oko kontejnera oni su puno ljepši. j.v.m tko naudi mački

Komentiraj...
Vidi sve komentare