To je to što me zanima!

Na Bliskom istoku pripremaju se na moguću iransku odmazdu: 'O eskalaciji može odlučiti iskra...'

Situacija na Bliskom istoku je sve napetija nakon ubojstava čelnika Hamasa i Hezbolaha. Zemlje u regiji i njihovi saveznici pripremaju se na eskalaciju
Vidi originalni članak

Situacija na Bliskom istoku eskalira. Nakon ubojstva Ismaila Hanije, vođe Hamasa, u srijedu u Teheranu, a nekoliko sati prije toga i ubojstva vojnog vođe Hezbolaha Fuada Šukra u okolici Bejruta, u arapskim zemljama raste napetost. Izrael je preuzeo odgovornost za ubojstvo Šukra, tvrdeći da je on odgovaran za smrt 12 djece u nedavnom napadu na Golansku visoravan, a Hamas i Hezbolah optužuju Izraelce za atentat i na Haniju. Iran smatra da ima “zakonsko pravo” kazniti Izraelce, Izrael odvraća da je spreman za svaki scenarij, a Amerikanci su na teren poslali iskusnoga generala Michaela Kurillu. Strane države pozivaju svoje građane da napuste Libanon zbog rastućih napetosti. U Libanonu je, podsjetimo, sjedište proiranskog Hezbolaha.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 68

  • Zgubider 05.08.2024.

    Židovi samo čekaju povod kako bi mogli započeti rat. Zato su i ubili šefa Hamasa. Ta država je rak rana Bliskog istoka...

  • Nenok 05.08.2024.

    Iran je trenutno najvece zlo na svijetu Siri samo mrznju i svoje teroriste svud!! Hizbola hutis hamas !! Dali taj iran zna nesto osim trudit se da napravi atomsku trudit se da svoj narod vrati 300 godina unazad !!

  • MateoIvan74 05.08.2024.

    Jedva čekam da netko začepi gubice židovima, mislim da Iran ima snage i moći da malo razori židovsku đamahiriju, pa neka i pozovu u pomoć i striku Adolfa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare