To je to što me zanima!

'Most je protiv kanadizacije zdravstva, to se neće dogoditi'

Jasna Matulić iz Mosta negativno se izrazila o kanadskom modelu zdravstva koji se sviđa mandataru Tihomiru Oreškoviću i o kojem je govorio potencijalni ministar
Vidi originalni članak

Jasna Matulić iz Mosta nezavisnih lista negativno se izrazila o kanadskom modelu zdravstva koji se sviđa mandataru Tihomiru Oreškoviću i o kojem je govorio potencijalni HDZ-ov ministar zdravstva Ante Ćorušić. U Mostu takvom idejom baš i nisu oduševljeni:

- Neće se to dogoditi, niti se može dogoditi, to sada nije ni moguće. Naš prijedlog reforme zdravstva ne ide za tim, nego upravo da svaki građanin ima pravo na zdravstvenu zaštitu. Spominjanje kanadskog sistema se ne može jednostavno preslikati na Hrvatsku, manja smo zemlja i drugačijeg standarda. Upravo razrađujemo reformu, ali građane mogu umiriti da nikako ne idemo u privatizaciju - rekla je Matulić na N1.

Matulić se osvrnula i na temu zabrane pobačaja rekavši kako je riječ o vrlo ozbiljnim stvarima:

- Mislim da treba sve učiniti na prevenciji, jer je pobačaj veliki problem, nije samo "može" ili "ne može". Žena s tim živi cijeli život, i osobno mislim da treba učiniti sve na edukaciji mladih, a onda je tema pobačaja posebna rekla je Matulić ne želeći dati precizan odgovor je li za ili protiv zabrane pobačaja.

Idi na 24sata

Komentari 134

  • LANA555 30.12.2015.

    Sta bu reko Karamarko tak bu bilo vi ste fikus reklama.

  • ragbijaš 30.12.2015.

    Eh naivni Mostovci.Kad uđete u škare HDZ i kanađanina gotovi se.

  • Goran789 30.12.2015.

    pa sa kime ste to išli u koaliciju

Komentiraj...
Vidi sve komentare