To je to što me zanima!

Moskva priznala! Ukrajina je pogodila i treći most u Kursku...

Ruske snage bore se protiv ukrajinskih trupa u Kurskoj oblasti od 6. kolovoza, kada su tisuće kijevskih vojnika probile zapadnu granicu Rusije nanijevši veliku sramotu ruskom vojnom vrhu...
Vidi originalni članak

Ruski istražitelj potvrdio je u ponedjeljak da je Ukrajina u nedjelju pogodila i oštetila treći most na rijeci Sejm u Kurskoj oblasti, gdje se moskovske snage bore protiv snaga Kijeva gotovo dva tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO: Kadirov, mitraljez i Cybertruck

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Dana 18. kolovoza kao rezultat ciljanog granatiranja uz upotrebu raketnog i topničkog oružja protiv stambenih zgrada i civilne infrastrukture u selu Kariž... oštećen je treći most preko rijeke Sejm", rekao je predstavnik ruskog Istražnog odbora. 

ZASJEDE I NAPADI VIDEO Eksplozije, dronovi i pucnjava: Ukrajinski specijalci objavili snimke akcije iz Kurska

Njegova video izjava objavljena je na Telegram kanalu voditelja ruske državne televizije Vladimira Solovjeva.

Ruske snage bore se protiv ukrajinskih trupa u Kurskoj oblasti od 6. kolovoza, kada su tisuće kijevskih vojnika probile zapadnu granicu Rusije nanijevši veliku sramotu ruskom vojnom vrhu, piše Reuters.

IZ MINUTE U MINUTU Ukrajinci uništili i treći most u Kursku u par dana? Rusi su potvrdili da je došlo do napada

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u petak da je Ukrajina upotrijebila zapadne rakete, vjerojatno HIMARS američke proizvodnje, da uništi most na rijeci Sejm u okrugu Gluškovo.

U odvojenoj video izjavi objavljenoj na Solovjevljevom Telegram kanalu u nedjelju, predstavnik ruskih istražitelja rekao je da je drugi most preko Sejma u blizini sela Zvanoje, koji je korišten za evakuaciju civila, "oštećen" HIMARS-om američke proizvodnje.

RAT SE ZAHUKTAVA Ukrajinci uništili još jedan bitan most u Kursku. Po Moskvi se šuška: 'Ovo je Putinova zamka'

Zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga ustvrdio je u nedjelju da su ukrajinske zračne snage uništile taj drugi most, ograničivši tako opskrbni kapacitet ruske skupine koja se suprotstavlja ukrajinskom napredovanju.

Vojni analitičari kažu da se u području ofenzive ukrajinske vojske nalaze tri mosta preko kojih Rusija opskrbljuje svoje snage.

NIJE BILO PREGOVORA Rusija: Nije istina da smo pregovarali s Ukrajincima

Jurij Podoljaka, utjecajni proruski vojni bloger rođen u Ukrajini, rekao je u nedjelju da će Ukrajina vjerojatno idućih dana pokušati preuzeti kontrolu nad još jednim strateškim mostom, na rijeci Psel.

Ovdje pratite situaciju u Rusiji i Ukrajini iz minute u minutu

BJELORUSKI PREDSJEDNIK Aleksandar Lukašenko tvrdi: Gotovo trećina bjeloruske vojske je uz granicu s Ukrajinom

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Sport10 19.08.2024.

    ukrajinci su tatari a povijest je pokazala kako se prolazilo sa tatarima,nepobjedivi su,za ruse je bolje da sto prije sjednu za stol i dogovor o zavrsetku rata

  • irozic 19.08.2024.

    Nisam nikada volio povijest, ali znam da je i Hitleru presudio napad na ruse.....mogli bi se iznenaditi na njihov odgovor ovom malom zelenčeku.....

  • Marik Toni Toncek 19.08.2024.

    Vjerujem da Rusija nema jos veliku zalihu Raketa A to i je najveci problem Nist im drugo ne predostaje nego sprzit ukrajinu

Komentiraj...
Vidi sve komentare